HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar tatili 8 Ocak'ta da devam ediyor

İstanbul'da kar tatili devam ediyor. Yoğun kar yağışının ve olumsuz hava şartlarının etkilediği İstanbul'da kar tatiline 8 Ocak günü de devam ediliyor. Valilik konu hakkında vatandaşları bilgilendirdi

İstanbul'da kar tatili 8 Ocak'ta da devam ediyor

İstanbul Valiliği akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Kar yağışının etkisini yitirmesi beklendiği için yarın tüm okullarda öğretime devam edileceğini" duyurmuştu. Az önce bir açıklama daha yapan yetkililer, yarın (08 Ocak 2014)'te okulların tatil olduğunu açıkladı. Açıklama ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi twitter hesapları arasında yer alan @ibbPR'dan yapıldı.

Türkiye genelinde iki gündür yağan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hafta başından beri yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle bazı il ve ilçelerde bugün de okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği iller:

ANKARA
Ankara Valiliği dün aldığı kararla bugün ve yarın için kar tatili ilan etmişti. Ankaralılar 8 Ocak günü de tatil yapacak.

AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar'da da dün alınan kararla okullar iki gün süreyle tatil edilmişti. Afyonkarahisar'da yarın da okullar tatil olacak.

BAYBURT
Bayburt'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ve cuma günü de ara verilecek. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle dün öğleden sonra il merkezi ile Demirözü ve Aydıntepe ilçelerindeki tüm okulların 1,5 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Kar yağışının yoğun olarak devam etmesi sebebiyle okullarda eğitime yarın ve cuma günü da ara verildiği ifade edilen açıklamada, eğitimin 12 Ocak Pazartesi günü yeniden başlayacağı bildirildi.

BARTIN
Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın tüm okulların 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı. Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Aşırı soğuk ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle, ilimiz genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 08 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün olmak üzere ara verilmiştir. Buna bağlı olarak yapılan 1 günlük tatil nedeniyle okullarımızın dönem içerisinde uygulayacağı telafi programı ile derslerin tamamlanması sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

NEVŞEHİR
Nevşehir'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Nevşehir kent merkezinde ve bağlı ilçe kasaba ve köylerde kar yağışı nedeniyle 08 Ocak Perşembe günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklar.

NİĞDE
Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Niğde Valiliği'nden yapılan duyuruda, yoğun kar yığışı nedeniyle il genelindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

BOLU
Bolu'da, dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı eğitime verilen arayı uzattı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, il genelinde okulların 8 ocak perşembe günü de tatil edildiğini açıkladı. Bolu‘da, dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı sonrası il genelinde okullar bir gün tatil edildi. Resmi twitter hesabından haberi paylaşan Zahteroğulları, "Kar yağışı, soğuk hava ve buzlanmanın artarak devam etmesi nedeniyle 8 ocak perşembe günü de okullar tatil edilmiştir” dedi.

KONYA
Konya'da olumsuz hava şartları nedeniyle tüm ilçeler ve il merkezinde okullar 8 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle daha tatil edildi. Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklar.

ADANA
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde önceki gün başlayan kar yağışı esarete dönüştü. İlçe merkezinde bir metreyi bulan kar nedeniyle okullar tatil edildi.

BALIKESİR
Balıkesir, Karesi ve Altıeylül kaymakamlıklarınca tüm okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumlarının 07 Ocak 2015 Çarşamba günü 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

BİTLİS
Bitlis'te dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve soğuk nedeniyle Bitlis merkez ve köyleri ile Tatvan İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okullar bugün ve yarın tatil edildi.

BURSA
Dün Bursa Valililiği'nin aldığı kararla il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği Bursa'da, şehirlerarası yollarda, sorun yaşanmazken, 332 köy yolu ulaşıma kapandı.

ELAZIĞ
Elazığ'ın Palu İlçesi'ndeki taşımalı eğitim yapan okullar bu gün tatil edildi.

GAZİANTEP
Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, dün gece başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

GİRESUN
Giresun'un Alucra, Dereli, Çamoluk, Doğankent ile Güce ilçelerinin tamamında, Giresun il merkezi ile Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinin köylerinde ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi. Şebinkarahisar İlçesi'ndeki okullar ise 2 gün tatil edildi.

SAKARYA
Sakarya Valiliği dün aldığı kararla bugün ve yarın için kar tatili ilan etmişti.

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından ilçelerdeki köy yolları ulaşıma kapandı. İl genelinde okullar, gece yarısı alınan kararla 1 gün süre ile tatil edildi.

HAKKARİ
Hakkari ve ilçelerinde dün geceden beri başlayan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İl emerkezi ve ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Yağıştan dolayı 112 köy 309 mezra yolu ulaşıma kapandı.

HATAY
Haymaseki'nin üst kısımlarında meydana gelen heyelanda ise 6 ev yıkıldı. Riskli olan bölgelerde evlerin daha önceden boşaltılmış olması nedeniyle, yıkılan evlerde can kaybı yaşanmadı, ilçede okullar tatil edildi.

KAYSERİ
Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de yılın ilk karı hayatı olumsuz etkiliyor. Gece boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

KIRIKKALE
Kar yağışı nedeniyle Kırıkkale'de 163 köy yolunda ulaşım sağlanamazken, 8 ilçe ile 2 beldede okullar 1 gün daha tatil edildi. Kırıkkale'ye bağlı Delice, Sulakyurt, Bahşılı, Yahşihan, Karakeçili ve Çelebi ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların şimdilik bir gün tatil edildiğini açıkladı.

TRABZON
Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Tonya, Maçka, Şalpazarı ve Köprübaşı ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Yomra İlçesinde 5, Arsin İlçesinde 5, Araklı ilçesinde ise 5 ilk ve ortaokulda eğitime bugün ara erildi.

KIRŞEHİR
Kırşehir il genelinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Kırşehir Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler ile engelliler ve hamile memurların da yarın izinli sayılacağı açıklamasını yaptı.

KARABÜK
Karabük Valiliği, tüm kentte okulları yarın da tatil ettiğini duyurdu. Karabük Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, kentte bu geceden itibaren aralıklarla yoğun kar yağışı olacağı belirtildi. Kar yağışı ile birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, buzlanma ve don olayları beklendiği belirtilen açıklamada, "Bu sebeple ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 8 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün süreyle tatil edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

KARAMAN
​Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yarın için de tatil edildi.

KOCAELİ
​Kocaeli'de salı günü kar yağışı nedeniyle derslere ara verilen okullarda tatil bir gün daha uzatıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, meteorolojik raporlar doğrultusunda kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarındaki aşırı düşüş ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlüğü çekileceğinden, yarın da (perşembe) okulların tatil olduğunu açıkladı. Kocaeli Üniversitesi'nde de salı günü ara öğretimin yarın da yapılmayacağı, burada da tatilin 3 güne çıktığı belirtildi.

BİNGÖL
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamileler, yarın ve ertesi gün tatil yapacağı açıklandı. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, 8-9 OCAK 2015 tarihinde tüm kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile çalışanlar için tatil edildiği belirtildi.

KASTAMONU
​Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kent merkezinde taşımalı eğitim verilen okullar ile Şenpazar ve Devrekani ilçelerindeki tüm okullar yarın ve cuma günü tatil edildi. Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerinde ise yarın eğitime ara verildi.

YOZGAT
​Yozgat Merkez, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Saraykent, Sorgun, Yerköy ilçelerinde okullar bir gün daha tatil edildi. Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yoğun kar yağışı sebebiyle Yozgat Merkez, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Saraykent, Sorgun, Yerköy ilçe merkezleri ve köylerinde okulların yarın tatil edildiğini belirterek, "Aydıncık, Çayıralan, Kadışehri ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim veren köy okulları yarın tatil edilmiştir” dedi.

AKSARAY
​Aksaray Valiliği, kar yağışının etkisini yarın da sürdüreceğini belirterek yarın bir gün olmak üzere eğitime ara verildiğini açıkladı.

TOKAT
Tokat'ın Erbaa, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Reşadiye, Erbaa ve Niksar ilçelerinde kar yağışının etkili olduğunu belirterek, "Bu 3 ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildi" diye konuştu. Yazıcı, "Eğer diğer ilçelerimizde yoğun kar yağışı etkili olursa durum ayrıca değerlendirilecek" dedi.

BİLECİK
Bilecik'te etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Vali Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Osmaneli ve Gölpazarı ilçe merkezleri dışında kent merkezi ile ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesinin uygun görüldüğünü belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler