HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar tatili vatandaşlara duyuruldu

İstanbul'da kar tatili Valilik tarafından vatandaşlara duyuruldu. Sadece İstanbul'da değil, Ankara, Konya, Kocaeli, Balıkesir, Bingöl, Tunceli, Denizli, Uşak, Bitlis ve Afyon'da da kar tatili yapıldı.

İstanbul'da kar tatili vatandaşlara duyuruldu

Türkiye genelinde kar yağışının etkili olması kar tatilini de beraberinde getirdi. Yurt genelinde pek çok ilde kar tatili uygulamasına gidildi. Yoğun şekilde yağan kar sebebiyle okullarda eğitime belirli bir süre için ara verildi. İşte yurt genelinde kar tatili yapılan iller...

İSTANBUL'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

İstanbul için kar alarmı verildi ve okullar kar nedeniyle tatil edildi. Meteoroloji'den gelen bilgi üzerine yapılan kar tatiline rağmen, şu ana kadar belirtilen yoğunlukla kar yağışı yaşanmadı. İstanbul'da ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verildi. 7 Ocak günü tatil olup olmayacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

İstanbul Valiliği açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Meteoroloji yetkililerince; İstanbul İlinde bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini arttırarak yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

Bilhassa, öğleden sonra etkisini arttırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyunun bilgilerine duyurulur."

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kocaeli'de yoğun kar yağışının beklendiği iller arasında yer alıyor. Kocaeli Valiliği, beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde anaokulları, ilk ve ortaöğretim eğitimi veren okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de bir açıklama yaptı ve bugün kar tatili yapılacağını öğrencilere duyurdu. Kocaeli Üniversitesi'nde bugün yapılacak sınavlar ise iptal oldu.

Kocaeli Valiliği'nden kar tatili açıklaması:

"Yoğun kar yağışı ile birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 06.01.2015 Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır."

KONYA'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Konya'da Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar ilçeleri dışında kalan ilçelerde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Konya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada il genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca kar tatili yapılacak yerlerde hamile ve engelliler de 1 gün idari izinli sayılacak.

Konya Valiliği'nden kar tatili açıklaması:

"Kar, yağışına göre Ereğli Karapınar Emirgazi Halkapınar dışındaki ilçeler ve il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BALIKESİR VALİLİĞİ'NDEN KAR TATİLİ AÇIKLAMASI

Balıkesir Valiliği, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara veridiğini duyurdu. Valilik'ten apılan yazılı açıklamada “İlimiz merkez ve tüm ilçelerinde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları salı günü tatil edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Balıkesir Valiliği'nden kar tatili açıklaması:

" İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, İlimiz Merkez ve tüm ilçelerinde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları 06.01.2015 Salı günü 1 gün süre ile Valiliğimiz tarafından tatil edilmiştir."

BİNGÖL'DE KAR TATİLİ

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kar tatili duyurusu yapıldı. 'Acil' başlıklı duyuruda eğitime ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.
İşte Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kar tatili duyurusu:

"Yoğun kar yağışı nedeniyle 06/01/2015 tarihinde ilimiz Merkez ilçeye bağlı tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bir gün tatil edilmiştir."

DENİZLİ'DE KAR GÜNLÜK HAYATI FELÇ ETTİ

Denizli'de devam etmekte olan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Özellikle kent merkezinde etkili olan kar yağışında çok sayıda araç yolda kaldı. Denizli'de Sarayköy ilçesi dışındaki ilçe ve kent merkezlerinde eğitime 1 gün ara verildi.

İşte Denizli Valiliği kar tatili duyurusu:

"İlimizde devam eden yoğun kar yağısı nedeniyle meydana gelebilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 06.01.2015 Salı gününden itibaren Sarayköy İlçesi hariç olmak üzere; Acıpayam, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Çal, Çardak, Çivril, Honaz, Merkezefendi, Pamukkale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde 1 (bir) gün Buldan, Çameli, Güney ve Kale ilçelerinde ise 2 (iki) gün süre ile ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edilmiştir.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyunun bilgilerine duyurulur."

TUNCELİ'DE KÖY YOLLARI TRAFİĞE KAPANDI

Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Ayrıca merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, 06.01.2015 tarihinden itibaren Pülümür, Hozat, Nazımiye İlçe merkezleri ve köylerinde tüm okullar iki(2) gün süreyle, Ovacık ve Mazgirt ilçe merkezleri ve köylerinde tüm okullar bir(1) gün süreyle, İlimiz Merkez ve Çemişgezek İlçesinde ise taşımalı eğitim yapan okullar bir(1) gün süreyle tatil edilerek eğitime ara verilmiştir.

Tunceli merkezde ve Pertek İlçesinde ise eğitim devam etmektedir.

Kamuoyuna Duyurulur."

UŞAK'TA 1 GÜN KAR TATİLİ

Uşak'ta yoğun kar yağışının etkili olması nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Uşak Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca Valiliğimizce İl Geneli ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır."

BİTLİS İL MERKEZİNDE OKULLAR 2 GÜN SÜREYLE TATİL EDİLDİ

Bitlis'te kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı eğitime 2 gün süreyle ara verildi. Bitlis Valiliği kararı vatandaşlara duyurdu:

"Bitlis Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda, olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis İl merkezi ve merkeze bağlı köylerde tüm okullarda eğitime iki gün ara verilmiştir.

Kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime Salı ve Çarşamba günü olmak üzere 2 gün ara verilmiştir.

İlçelerle ilgili kararlar kaymakamlıklarımızca alınacaktır."

AFYONKARAHİSAR'DA OKULLAR TATİL

Afyonkarahisar'da eğitime kar nedeniyle ara verildi. Afyonkarahisar Valiliği vatandaşlara duyurusunda, "Meteorolojik veriler ve devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması için merkez ilçedeki tüm Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liselerin Eğitimlerinin bir gün (06.01.2015) süreyle ara verilmesine İl Hıfzısıhha Kurulunca karar verilmiştir. Ayrıca, engelli ve hamile kamu görevlileri de 06.01.2015 tarihinde 1 gün idari izinlidirler. " ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler