HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar yağışı bu akşam, İDO ve vapur seferleri iptal

İstanbul'da yağışların öğleden sonra karla karışık yağmur, gece ise İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışına dönmesi bekleniyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, tatil açıklaması yaptı.

Bu arada İstanbul'a akşam uyarısı yapıldı. Bazı illerde okullar tatil edildi.

Türkiye'ye beklenen yoğun kar yağışı geldi. Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 6 ila 10 derece arasında düştü. Yurt genelinde ise yarından itibaren sert düşüşler görülecek.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Türkiye, bugün Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ardahan ve Hatay çevrelerinde yağış bekleniyor.

KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK BÖLGELER?
Tahminlere göre, yağışlar, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz ile Ordu, Giresun ve Trabzon'un batısında kuvvetli olmak üzere genellikle kar yağışı etkili olacak.

İSTANBUL'DA KAR AKŞAM YAĞACAK

İstanbul'da sabah saatlerinde görülen yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerde kara, akşam saatlerinden itibaren ise il genelinde kar yağışına dönüşecek.

ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR YAYILIYOR

Çarşamba günü, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış olacak. Orta ve Doğu Akdeniz kıyı şeridinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışlar, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda aralıklarla kuvvetli gerçekleşecek.

PERŞEMBE GÜNÜNÜN HAVASI

Perşembe günü ise kuzey ve doğu kesimlerde kar yağışı, Orta ve Doğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de fırtına, ülke genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı etkisini sürdürecek.

HAVA SICAKLIĞI ÇOK DÜŞECEK

Hava sıcaklığı, yarın kuzeybatı kesimlerde, 11 ve 12 Aralık'ta ise ülke genelinde 6 ila 10 derece azalacak.

İSTANBUL'DA KAR ÖNLEMLERİ

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışına karşı, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri hazırlıklarını tamamladı. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle kentin giriş ve çıkışlarında yaptıkları uygulamalarla sürücüleri yağışa karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Denetimlerde, birçok aracın kışa hazır olduğu, bazılarının ise bu mevsimde trafiğe çıkma koşullarını taşımadığı görüldü.

VALİ MUTLU'DAN TATİL AÇIKLAMASI

Vali Mutlu, "Kar haberi gelince peşinden ‘okullar tatil olur mu?' beklentisi içerisine girmemek lazım. Önce güzel güzel bol bol bir kar yağsın onsan sonra bakarız. Eğitim öğretimi engelleyecek düzeyde kar yağışı varsa elbette gereğini o vakit düşünürüz.” dedi.

İstanbul Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu 10. Toplantısı İstanbul Ticaret Odası'nda başladı. Toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve kurul üyeleri katıldı.

Vali Mutlu, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Meteorolojinin İstanbul'da kar beklentisi olduğunun hatırlatılması üzerine Vali Mutlu, şunları kaydetti: "Kar haberi gelince peşinden ‘okullar tatil olur mu?' beklentisi içerisine girmemek lazım. Önce güzel güzel bol bol bir kar yağsın onsan sonra bakarız eğitim öğretimi engelleyecek düzeyde kar yağışı varsa elbette gereğini o vakit düşünürüz.”

Meteorolojinin özellikle çarşamba ve perşembe günü kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptığını belirten Vali Mutlu, "Şimdi takip edeceğiz. Ondan sonra duruma göre değerlendireceğiz. İstanbul'un Anadolu yakasında biraz daha yoğun kar yağışı bekleniyor. Trakya Avrupa bölümünde değil. Dolayısıyla İstanbul genelini nasıl etkileyecek, yoğunluk ne olacak. Sonra tedbirlerimiz çok iyi İstanbul büyükşehir belediyesi başta olmak üzere karayollarımız yolların trafiğe açık olması noktasında bütün ana arterler veya bütün sokaklar itibariyle trafiği düzenli hale getirebilmek için çok ciddi bir hazırlık yaptılar. O bakımdan önemli bir sorun olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Mutlu, "Öncelikle kar lastiklerimizi kontrol edelim ve takalım. Zincir, çekme halatı ve diğer avadanlıklar var arabalarda mutlaka bulunması gerekli olanlar onları mutlaka yanımıza alalım. Toplu taşıma vasıtalarını yoğunluklu olarak kullanıp trafiği rahatlatalım. Şimdi bu tedbirleri iyi yürütebildiğimiz taktirde ortaklaştığımızda İstanbullularla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla inşallah kışı rahat geçireceğimizi düşünüyoruz. Bol bol kar yağsın ondan sonra bakacağız.” diye konuştu.

ÇEKME HALATI VE ZİNCİRSİZ ÇIKMAYIN

Sürücüleri, kış tedbirlerini almaları konusunda uyaran Üstün, araçta çeki halatı ve zincir bulundurmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastikleri olmadan yola çıkılmaması uyarısında da bulunan Üstün, şöyle konuştu:

"Araçlarını kışa uygun hale getirmelerini istiyoruz. Gece saatlerinde başlayacak ve 5 gün sürecek kar yağışının kenti olumsuz etkileyeceği düşünüldüğü için bir kriz merkezi oluşturuldu. İlgili kurumlar yollarda temizlik yapacak. Emniyetin ilgili birimleri de yaşanacak sıkıntılara anında müdahale etmek için gerekli tedbirleri aldı. Bütün yapılacak tuzlama ve yol açma çalışmalarına ilave olarak personelimiz ve belediye ekiplerince E-5 ve TEM Otoyolu üzerinde 10 ayrı noktaya çekiciler ve 5 ayrı noktaya da ağır taşıtları kaldırmak için vinçler yerleştirildi. Çekici ve vinçler, 24 saat esaslı olarak yolda kalan araçlara ve meydana gelen trafik kazalarına müdahale etmek için 5 gün boyunca vatandaşlarımıza hizmet verecek."

**EĞİTİME KAR ENGELİ

**

ANKARA

Bolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Kar kalınlığının kent merkezinde 18, yüksek kesimlerde yaklaşık 50 santimetreye ulaştığı Bolu'da kar yağışı nedeniyle Bolu ve ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde kar yağışının cuma gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklıklarının sıfırın altında 10 dereceye kadar inebileceğini bildirdi.

Yetkililer, vatandaşların buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Ordu
Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyleYatılı bölge ilköğretim Okulu (YİBO)hariç tüm okullar bugün dahil 3 gün tatil edildi.

Akkuş İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ilçede yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle YİBO hariç tüm okullarda eğitim öğretimin 3 gün süreyle Cuma gününe kadar tatil edildiği bildirildi.Öte yandan Ordu'da 45 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yollarının açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü açıklandı. Ordu Valiliği de, bu akşam Ordu genelinde şiddetli lodos ve fırtına beklendiğini, bu nedenle vatandaşların buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.

Tokat
Tokat'ta kar yağışı nedeni ile Başçiftlik İlçesi'nin tamamı ile birlikte Zile ve Pazar’daki bazı köy ve beldelerde okullar bugün öğlenden sonra tatil edildi.

Rize

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle Hemşin ilçesinin tamamında, Ardeşen ilçesinde köy okulları ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı sonucu Hemşin ilçesindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Ardeşen Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ise devam eden kar yağışı nedeniyle köy okulları ve taşıma kapsamında olan öğrenciler için okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Karabük

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, 3 gün önce başlayan ve aralıklarla bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.

Vatandaşların yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, Safranbolu ve Ovacık ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Kastamonu

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kastamonu'nun Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liseler ile dengi okullar bir gün tatil edildi.

Pınarbaşı ilçesinde 17 köy yolunun ulaşıma kapandığı, bazı yerleşim yerlerine elektrik verilemediği, otobüs seferlerinin de aksadığı öğrenildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkilerken kötü hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullar bugün 1 günlüğüne tatil edildi.

Kar yağışının ardından dün akşamdan itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Valilik önündeki Şehitler Anıtı'nda bulunan 4 Türk bayrağından biri koparak düşerken diğerleri de yırtıldı. Sabah saatlerinde de etkisini sürdüren fırtına, sokaklarda yürümeyi güçleştirdi. Fırtına nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Zonguldak Limanı'nda yükselen dalgalar, dalgakıranları aşarak liman içine kadar ulaştı. Açıkta bekleyen gemiler, fırtına nedeniyle limana sığındı.

Dün okulların tatil edildiği kentte, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün de eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Diğer okullarda ise eğitime devam ediliyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken kapalı 17 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor.

D-100 karayolunun Ankara istikameti ulaşıma kapandı

D-100 karayolunun Ankara istikameti, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.

BOLU
Karayolunun Bolu Dağı geçişinde de tipi nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksama meydana geliyor. Karayolları ekipleri, kar kalınlığının 25 santimetre ölçüldüğü Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde tuzlama ve küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak'ta 17 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Zonguldak'ta iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçelerden Ereğli'de 10 ve Devrek'te 7 olmak üzere ulaşıma kapan 17 köy yolunda, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Ağrı eksi 29 dereceyi gördü

Öte yandan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 29 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

İDO SEFERLERİ İPTAL

Hava muhalefeti nedeniyle saat 07:00 Heybeliada , 07:15 Büyükada kalkışlı Kabataş seferleri ve 08:00 Bostancı - Adalar seferi iptal edildi. İstanbul Denizcilik İşletmeleri (İDO), Hızlı Feribot ve Dış Hat Deniz Otobüsleri'nin bazı sefelerini iptal etti. İDO'nun internet sitesinden yapılan duyuruda 08.30 seferleri iptal edilmişti. Güncellenen duyuruda 09.30 seferlerinin de iptal edildiği bildirildi.

Denizi'ndeki olumsuz hava koşullarınedeniyleİstanbul Deniz Otobüsleri'nin Yalova'ya yaptığı bazı seferler iptal edildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle Yalova’dan Yenikapı’ya, Pendik’e ve Kartal’a yapılan seferler karşılıklı olarak iptal edildi. Hava şartlarının normale dönmesi halinde deniz ulaşımının yeniden yapılacağı belirtildi. Topçular-Eskihisar arası arabalı vapur seferleri ise aksamadan devam ediyor.

İptal edilen seferler
10-12-2013 09:30 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
10-12-2013 09:30 Bursa - Kadiköy - Kabatas Deniz Otobüsü
10-12-2013 09:30 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
10-12-2013 07:00 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
10-12-2013 07:00 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
10-12-2013 07:05 Bostanci-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü
10-12-2013 07:15 Yalova - Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot
10-12-2013 07:30 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

10-12-2013 08:00 Bursa-Kabatas Deniz Otobüsü
10-12-2013 08:15 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
10-12-2013 08:15 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot
10-12-2013 08:30 Armutlu - Armutlu T.K. - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü
10-12-2013 08:30 Yalova / Kartal - Bostanci Deniz Otobüsü
10-12-2013 08:30 Yenikapi - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler