HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü Yenikapı'da kutlanacak

İstanbul’un fethinin 563’üncü yıldönümü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla Yenikapı'da yapılacak

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü Yenikapı'da kutlanacak

Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü, Yenikapı miting alanındaki İstanbul Fehith Şöleni hazırlıkları, yurtiçi ve yurtdışından uzmanlardan oluşan bin 200 kişilik ekiple 1 aydır sürüyor.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılacağı kutlama töreninde “563” kişilik Mehteran Birliği konser verecek, Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları gösteri sunacak. Özel tasarımlı havai fişek gösterisi de kutlamalara ayrı bir renk katacak.

İstanbul'un Fethi ve Panorama” yarışması

Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla müzenin 563. ve 1453. ziyaretçisine fetih tablosu hediye edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, fetih dolayısıyla Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni yarın ziyaret edeceklere çeşitle hediyeler sunulacak.

Müzenin 563. ve 1453. ziyaretçilerine fetih tablosu, hepsine bir yüzünde Fatih Sultan Mehmet'in tuğrası, diğer yüzünde müzenin siluetinin yer aldığı "hatıra para" verilecek.

Ziyaretçiler ayrıca Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun, Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde yer alan tam panoramik resim üzerinden anlatacağı fetih gününü de tüm yönleriyle dinleme imkanı bulacak.

Bu arada, Kültür AŞ'nin İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "İstanbul'un Fethi ve Panorama 1453 Müzesi Resim ve Kompozisyon Yarışması" da sonuçlandı.

Yarışmanın ödül töreni, İstanbul'un kurtuluşu'nun yıl dönümü olan bugün müzede gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye giren resimler, müzenin fuayesinde ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler