HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Samanyolu Tv'nin aralarında bulunduğu 13 kanalın yeni frekansları

Samanyolu Yayın Grubu’na ait televizyon kanalları ve radyoları TÜRKSAT’tan çıkarıldı. Samanyolu kanal ve radyoları yeni bir frekanstan yayınlanmaya başlayacak. İşte, Samanyolu'nun yeni uyduları!

İşte Samanyolu Tv'nin aralarında bulunduğu 13 kanalın yeni frekansları

Kayyum’a geçen İpek Medya grubuna ait Samanyolu yayın grubu, gece 00.00 itibariyle TÜRKSAT’tan çıkarıldı. Samanyolu Yayın Grubu’na ait; Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Yumurcak TV ve Dünya TV’nin de aralarında bulunduğu 13 televizyon ve radyo kanalının yayını kesildi. Türksat'ın aldığı bu kararı, uyarı yazısı Samanyolu'na gönderilmişti. Samanyolu Grubu'nun kanalları Digitürk, Kablo TV ve Teledünya'dan da çıkarılmıştı.Türksat, Samanyolu grubu altında faaliyet gösteren Ebru TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV'nin de aralarında bulunduğu kanallar ile radyoların sözleşleşmesini yenilemedi. Samanyolu Grubu yayınları, karasal yayınla beraber internet kanallarından ve Hotbird uydusu üzerinden devam ediyor. Samanyolu tv ve 13 kanalın Türksat'tan çıkarılmasının ardından, Samanyolu Haber ile birlikte Yumurcak TV kanallarını Hotbird uydusu izlemek isteyenler uydu frekanslarını yeniden ayarladı.

TÜRKSAT'TA ÇIKARILAN KANAL VE RADYOLAR

Paralel yapıya destek verdikleri iddiasıyla Turksat'tan çıkarılan STV'e yaşanan sansüre, yeni frekansında yanıt verdi. Samanyolu Tv ana haber bülteni sunucusu Kemal Gülen ve Oktay Aymelek (Oktay Usta) gözyaşlarına boğuldu. Yayınları kesilecek 13 TV kanalı ve radyo şöyle: Samanyolu Avrupa, Ebru TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV, Dünya TV, MC TV, Samanyolu Afrika, Tuna Shopping TV, Burç FM, Samanyolu Haber Radyo, Radyo Mehtap, Radyo Cihan.

MAHKEME'DEN TÜRKSAT KARARINA ENGEL ÇIKMIŞTI

TÜRKSAT'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Samanyolu yönetimi, uydudan çıkarılma kararının iptali için yargıya başvurmuştu. Ankara 6. İdare Mahkemesi Samanyolu Yayın Grubu televizyon ve radyolarının karartılmasını kabul etmemiş, TÜRKSAT'tan verilen karar üzerine savunma istemişti. Ancak, savunma verilmeden yayın grubunun Türksat'tan çıkarılması üzerine Samanyolu Yayın Grubu, bu keyfi kararı gerek Türk mahkemelerinde, gerekse Uluslararası mahkeme ve platformlara taşıyarak hukuk içerisinde hakkını arayacağını açıkladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler