HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir-Bandırma arası tren seferleri

BALIKESİR (İHA) - İzmir-Balıkesir-Bandırma hattında, İstanbul Deniz Otobüsleri bağlantılı olarak çalışacak olan '6 Eylül Süper Ekspresi' seferlere başladı.

Bandırma-İzmir arasını 4 saat 50 dakikada alacak olan ve İstanbul Yenikapı-Bandırma arasındaki hızlı feribotlarla bağlantılı olarak çalışacak '6 Eylül Süper Ekspresi', Bandırma'da düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkanı Cemal Öztaylan'ın yanı sıra üst düzey TCDD yetkilileri, protokol mensupları ve çok sayı davetli katıldı.
Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 2004 yılında işletmeye kapatılan İzmir-Bandırma hattında 101 kilometre yolun tamamen yenilendiğini, 206 kilometrelik demiryolunun ise bakım ve tamirinin yapıldığını kaydetti. Tren ve feribot bağlantılı 6 Eylül Süper Ekspresi ile İstanbul-İzmir arasının 7 saate indiğini belirten Genel Müdür Karaman, "Demiryoluna 50 yıldır yatırım yapılmadığı, ray alınamadığı ve travers bulunamadığı için yolları yenilememiş ve trenler neredeyse çalışamaz duruma gelmişti. Hükümetimiz 2003 yılından bu yana, bir yandan Ankara-İstanbul hızlı tren, Ankara-Konya hızlı tren ve Marmaray gibi dev demiryolu projelerinin yapımını başlatırken, bir yandan da mevcut yollarımızın yenilenmesi için demiryollarına ciddi ödenekler ayırdı. Son 4 yılda, demiryollarına son 60 yılda verilen yatırım ödeneğinden daha fazlası verildi" şeklinde konuştu.

Genel Müdür Karaman, "Bandırma-İzmir hattının tamamının koordineli bakımını ve periyodik muayenesi yaptık. Kısacası eskiyen, dökülen, tabiri caizse tren gitmez hale gelen bu yolu adam ettik. Defalarca deneme seferi yaptık. Makinistlerimizi eğittik. Bütün çalışmalarımızı bilim adamlarımızla birlikte yaptık. Yapılan çalışmalar Süleyman Demirel ve Ortadoğu Teknik üniversitesilerinin hocaları tarafından incelendi, gerekli analizler yapıldı ve hattın değerlerine uygun konforlu bir seyir süresi belirlendi. Sonuçta 3 yıllık bir çalışmanın ardından ilk seferine başlayan 6 Eylül Süper Ekspresi ile Bandırma-İzmir arası 4 saat 50 dakika, tren ve feribot bağlantısıyla İstanbul-İzmir arası ise 7 saate alınabilecektir" dedi.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ise adını Balıkesir'in kurtuluş gününden alan 6 Eylül Süper Ekspresi'nin sefere başlamasının ardından 27 Şubat günü de Balıkesir-Ankara arasında sivil yolcu uçağı uçuşlarının başlayacağını da kaydetti. Törende 6 Eylül Süper Ekspresi'nin ilk biletli yolcusu olan Züheyla-Mutlu Güreli çiftine TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından çiçek verildi. Törenin ardından Genel Müdür Karaman, Vali Hatipoğlu ve protokol mensupları trenle Balıkesir'e hareket etti.
TCDD tarafından 51 milyon YTL harcama yapılan tren hattıyla, İstanbul-Bandırma-İzmir arasında feribot bağlantılı olarak taşınan yılda 1 milyon yolcunun, 600 bininin demiryollarına yönlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi. İstanbul-İzmir arasında mesafe, 6 Eylül Süper Ekspresi ile İDO Deniz Otobüsleri'nin kombineli yolcu taşımacılığı 6 saat 53 dakikaya inmiş olacak. 6 Eylül Süper Ekspresi, her sabah 07.00'de hareket eden İstanbul Yenikapı-Bandırma hızlı feribotuyla bağlantılı olarak 09.30'da Bandırma Garı'ndan hareket edecek. İzmir Çiğli'den 15.05'de, Bandırma'dan 09.30'da kalkacak 6 Eylül Süper Ekspresi'nin İstanbuk bağlantıları Bandırma'dan 20.30'da, İstanbul Yenikapı'dan 07.00'de hareket eden feribotlarla sağlanacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler