HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de öğretmenlerden 'pembe tablo' tepkisi

İzmir'de öğretmenlerden 'pembe tablo' tepkisi

Taylan YILDIRIM/ İZMİR (DHA) - İZMİR'de Eğitim Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, Öğretmenler Günü'nde sorunlarını anlattıkları basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Eğitim Sen dönem sözcüsü Bahri Akkan, "24 Kasım öğretmenler için en fazla yalanların söylendiği, öğretmenler için bol keseden vaatlerde bulunulduğu, pembe tablolar çizilen bir gün" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Eğitim Sen üyesi öğretmenler, yaşadıkları sorunları Konak Meydanı'ndaki İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki basın açıklamasıyla anlattı. Açıklamaya gelen yaklaşık 30 öğretmen adına Eğitim Sen dönem sözcüsü Bahri Akkan, konuştu. 24 Kasım'ın, öğretmenler için en fazla yalanların söylendiği, öğretmenler için bol keseden vaatlerde bulunulan, pembe tablolar çizilen bir gün olduğunu söyleyen Akkan şöyle ktonuştu:

"Eğitim ve eğitim emekçilerinin her gün daha kötüye gittiği, haraç mezat kurumların satışa çıkartılmaya çalışıldığı, temel lise, teşvik gibi uygulamalarla, azgınca bir özelleştirmenin yaşandığı dönemde, sahtekarca 'eğitimi ve eğitim emekçilerini ne kadar çok sevdiklerini' anlatmalarına müsaade etmemek içini alanlardayız. Eğitimin bilimsellikten, kurumsallıktan, laiklikten her gün biraz daha uzaklaştırıldığı, anadilde eğitimin biri insan hakkı olarak değerlendirilip hayata geçirilmediği bu günlerde, öğretmenler için kutlanabilecek bir gün olmadığını ifade etmek isteriz. Yüz binlerce öğretmen işsizken, özel okullara kamu okulları peşkeş çekilip teşvikler verildiğinde, parası olanın eğitim hakkından yararlanabileceği, parası olmayanların ancak IŞİD gibi barbarlara eleman yetiştirsin diye tarikat eğitimine, dini eğitime zorlandığı bir ortamda öğretmenlerin olsa olsa kara günü olur."

'KATKI SUNMAYA HAZIRIZ'

Bahri Akkan açıklamasının sonunda ise barışın, kardeşliğin, demokrasinin geliştiği bir Türkiye için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Okulların çoğulcu bir anlayışla, yandaşlıktan uzak bir tarzda yönetilmeye başlaması, ülkenin aydınlık geleceğine katkı sunmaktır. Tersi, çatışmaların artarak okullara da girmesi anlamına gelecektir. Onun için sorumluluğu olan herkesi göreve çağırıyoruz. Kararlılığımız, mücadalemiz artarak sürecektir."

Eğitim Sen üyesi öğretmenler, açıklamanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler