HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadıköy'de çiçekçinin öldüğü kazaya ilişkin davada karar verildi

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde çiçekçi çocuğun ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan şahsa 7 yıl hapis cezası verildi.

Kadıköy'de çiçekçinin öldüğü kazaya ilişkin davada karar verildi

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sürücü Murathan Öztürk, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Murathan Öztürk, çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ailesi ile avukatlar katıldı.

Duruşmada kararını açıklayan mahkemenin hakimi, sürücü Murathan Öztürk'ü "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

KAZA ÖNCESİ DRİFT GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, 3 ay önce çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı aracı ile ezerek öldüren ve kaçan sürücü Murathan Ö.'nün, kazadan 30 saniye önce drift yaparken görüntüleri ortaya çıkmıştı.

İŞTE O VİDEO

DRİFT NEDİR?

İlk olarak 90’lı yılların başında Japonya’nın dağlık ve virajlı yollarından hızla inmeye çalışan kişiler tarafından keşfedilmiştir. Drift temelde aracın virajı dönme esnasında oluşan merkezkaç kuvvetine direnemeyip arka kısmının kopması prensibine dayalı bir olaydır ve buna verilen isimdir. Türkçeye “yanlama” olarak geçmiş fakat birçok kelimede olduğu gibi yabancı şekli daha çok kullanılmaktadır. Drift genel olarak gösteri amaçlı bir harekettir ve motorsporları açısından istenmeyen bir durumdur. Çünkü drift aracın aktarma organlarına zarar vermekte ve lastiği yıpranmasıyla yol tutuşunu büyük ölçüde azaltmaktadır. Buna bağlı olarak da tur sürelerini düşürmektedir.

/

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Kadıköy Bağdat Caddesi, Şaşkın Bakkal mevkiinde, geçtiğimiz yıl 11 Temmuz günü 03.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, direksiyon hakimiyetini kaybeden araç sürücüsü, kaldırımda kurulu olan çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya çarptı. 34 EDS 44 plakalı aracın çarpmasıyla ağır yaralanan çiçekçi Mehmet Emin Kaya sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Kazaya sebebiyet veren otomobil sürücüsü olay yerinden kaçmıştı.

<iframe frameborder="&autoplay=1"" height="360" id="mynetVideoEmbed" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="No" src="https://www.mynet.com/tv/embed/3413691?autoplay=1" width="640">

ÇİÇEKÇİ MEHMET EMİN KAYA BÖYLE ANILMIŞTI

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler