HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadri Gürsel Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davada tahliyesine karar verilen gazetenin yayın danışmanı ve yazarı olan Kadri Gürsel Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Gürsel'i cezaevi önünde ailesi, yakınları, çalışma arkadaşları ve milletvekillerinin bulunduğu kalabalık karşıladı. Tahliye sonrasında açıklama yapan Gürsel, "Çok fazla sevinecek bir durum da yok. Haksız mesnetsiz suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu." diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da arasında bulunduğu 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşmasında mahkeme Kadri Gürsel'in tahliyesine Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun ise, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Yazar Kadri Gürsel'in tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, gerekçesinde şunları belirtti:

Sanık hakkındaki delillerin önemli ölçüde toplanmış olması, sanığın karartacağı bir delilin kendisi yönünden bulunmaması, sanığın icra ettiği görev çerçevesinde dinlenmeyen sanık ve tanık üzerinde baskı yapacağı yolunda kuvvetli şüphenin bulunmaması, bu aşamadan sonra tutukluluğun ölçüsüz bir tedbir olacağı ve aynı faydanın adli kontrolle sağlanacağı kabul edilerek tahliyesine karar verilmiştir.

Mahkeme diğer tutuklu sanıklar; Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun ise, “Kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin karartılabileceği" gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

DURUŞMA 31 EKİM'E ERTELENDİ

Mahkeme ayrıca, davanın devam ettiği sırada savcılığın görüşünü mahkeme kararıymış gibi gösterdiği belirtilen iki gazetenin sorumluları hakkında basın bürosu savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Kadri Gürsel, tahliye sonrası Siliviri Cezaevi önünde şöyle konuştu:

"Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum, bize bir kez daha dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Bu kamuoyu bu sayede oluştu. Geride bıraktığım dört arkadaşım adına da bunları size iletiyorum. Çok fazla sevinecek bir durum da yok. Haksız mesnetsiz suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu." (DHA)

Kadri Gürsel ve eşi Nazire Gürsel


En Çok Aranan Haberler