HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu köstebekleri devleti böyle soydu

Kamu kurumunun ticari ilişkisi olmayan özel firmalara, bilgisayar ortamında kayıtlara müdahale ederek para havalesi yaptıkları belirlenen 10 kişi yakalandı.

Kamu köstebekleri devleti böyle soydu

Yapılan açıklamaya göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yürütülen çalışmalar sonucunda “Bazı kamu kurumu çalışanlarının, kamu kurumunun resmiyette ticari bir ilişkisi bulunmadığı özel firmalara, bilgisayar ortamında bulunan mali işler kayıtlarına müdahale etmek suretiyle para havalesi yaptıkları, yapılan havaleler için sahte dekontlar ve tediye fişleri düzenledikleri, havale paralarını çekerek aralarında paylaştıkları, bu işlemlerin 2006 yılından itibaren devam ettiği ve süreklilik gösterdiği ve kamu kurumu zararının yaklaşım 296 bin 931,67 TL olduğunun tespit edildiği” ifade edildi.

Konuya ilişkin gerekli delillendirme çalışmalarının tamamlanması üzerine bugün başlatılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde aralarında beş kamu görevlisinin de bulunduğu toplam 10 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Açıklamada, şüphelilerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildikleri belirtildi.

“SAHTE DÖVİZ OPERASYONU”
Öte yandan açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerinin Ankara genelinde sahte para olaylarını önlemeye yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, bazı şahısların Ankara dışından getirdikleri yüklü miktarda sahte 100'lük ABD dolarını piyasaya süreceklerinin tespit edildiği bildirildi.

Bunun üzerine 11 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen operasyon neticesinde dört şüphelinin yakalandığı, bir şüphelinin elinde bulunan poşet içerisinde piyasaya sürülmeye hazır 104 bin 600 ABD doları tutarında bin 46 adet sahte 100'lük dolar ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, yakalanan dört şüphelinin tutuklanarak cezaevine konuldukları kaydedildi. Ekiplerin yürüttüğü bir başka çalışma da 13 Ağustos Cuma gününden bugüne kadar kaçakçılık suçundan dört şüphelinin yakalandığı bildirildi. Şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde, iş yerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 104 adet cinsel gücü arttırıcı hap, sprey, krem, 10 adet kol saati ile 6 bin 480 paket gümrük kaçağı ve belgesiz sigarının ele geçirildiği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler