HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilere ne olacak?

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilere ne olacak? YÖK, bu durumdaki öğrenciler hakkında karar verdi. Kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler belirlenen üniversitelere nakledilecek. İşte detaylar...

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilere ne olacak?

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilere ne olacak sorusuna yanıt aranıyor. Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesinin ardından yayınlanan ilk Kanun Hükmünde Kararname'nin ardından çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu hakkında kapatma kararı alındı. Bu kapsamda çeşitli illerde faaliyetlerine devam eden 19 vakıf üniversitesi kapatıldı. Kapatma kararının alınmasının ardından hem buralarda eğitim öüretim gören öğrenciler ve velileri, hem de vatandaşlar kapatılan üniversitelerdeki öğrencilere ne olacağı merak ediyordu. Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilere ne olacak sorusu yanıt buldu. Nakillerin yapılacağı okullar belirlendi.

KAPATILAN ÜNİVERSİTELERDEKİ ÖĞRENCİLERE NE OLACAK?

OHAL Kararnamesi ile kapatılan üniversitelerin belirlenmesinin ardından herkes, bu okullarda okuyanların akıbetini merak ediyordu. Kararnamede öğrencilerin mağdur edilmeyeceği, devlet üniversitelerine nakillerinin yapılacağı belirtildi. OHAL ilanının ardından yayınlanan ilk Kanun Hükmünde Kararname'nin 2. maddesinin 4. fıkrasında, "Kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirilir. Bu şekilde yerleştirilen öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam ederler. Bu fıkranın uygulanması ile ilgili olarak usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkilidir." ifadelerine yer verildi.

ÖĞRENCİLERİN YERLEŞTİRİLECEĞİ ÜNİVERSİTELER BELİRLENDİ

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin durumu netleşmeye başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin akıbeti konusunda açıklamalarda bulundu ve bu öğrencilerin belirlenen devlet üniversitelerine yerleştirileceğini belirtti.

Buna göre; İpek Üniversite öğrencileri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri Bursa Teknik Üniversitesine, Canik Başarı Üniversitesi öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesine, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi öğrencileri Dicle Üniversitesine, Melikşah Üniversitesi öğrencileri Erciyes Üniversitesine, Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Necmettin Erbakan Üniversitesine, Mevlana Üniversitesinin diğer bölümlerdeki öğrencileri Selçuk Üniversitesine, Şifa Üniversitesi öğrencileri Ege Üniversitesine, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri Yıldırım Beyazıt Üniversitesine, Zirve Üniversitesi öğrencileri Gaziantep Üniversitesine, İzmir Üniversitesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesine, Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencileri İstanbul Üniversitesine, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesine, Gediz Üniversitesinin diğer bölümlerdeki öğrencileri İzmir Katip Çelebi Üniversitesine, Süleyman Şah Üniversitesi öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne yerleştirilecek.

Bunun yanı sıra Fatih Üniversitesi'nde eğitim öğretim gören öğrencilerin yerleştirilmesi ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor.

KAPATILAN ÜNİVERSİTELER HANGİLERİ

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan okullar Türkiye'nin çeşitli illerinde faaliyet gösteriyor. Bakacak olursak; İstanbul ve İzmir'de 3, Ankara'da 2, Bursa, Samsun, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Gaziantep ve Adana'da 1 üniversite kapatıldı. Kapatılan üniversiteler; Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara), Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa), Canik Başarı Üniversitesi (Samsun), Selahattin Eyubi Üniversitesi (Diyarbakır), Fatih Üniversite (İstanbul), Melikşah Üniversitesi (Kayseri), Mevlana Üniversitesi (Konya), Şifa Üniversitesi (İzmir), Turgut Özal Üniversitesi (Ankara), Zirve Üniversitesi (Gaziantep), Kanuni Üniversitesi (Adana), İzmir Üniversitesi (İzmir), Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul), Gediz Üniversitesi (İzmir), Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul) kapatılan üniversiteler arasında yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler