HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapatılan üniversitenin ismini Fetullah Gülen koymuş

Gaziantep'teki FETÖ soruşturmasında KHK ile kapatılan Zirve Üniversitesi ile bağlı olduğu vakfa yönelik hazırlanan iddianamede, üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu'nun bir videosunda üniversitenin ismini bizzat Fetullah Gülen'in koyduğu yer alırken, Nakıboğlu'nun sahibi olduğu bir inşaat firmasının gerçekleştirdiği konut projesinde ise elde edilen gelirlerin "bağış" ve "yardım" adı altında üniversiteye aktarıldığı kaydedildi.

Kapatılan üniversitenin ismini Fetullah Gülen koymuş

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında 14 sanık hakkında hazırlanan iddianame 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, sanıkların 22,5 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu’nun FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile sık sık görüştüğü ve üniversitenin adının Gülen tarafından konulduğu belirtildi.

Aynı iddianamede sık sık Pensilvanya'ya gittiği tespit edilen Taner Nakıboğlu'nun da bir videoda üniversitenin ismini bizzat Gülen'in koyduğunu söylediği kaydedildi. İddianamede, FETÖ'nün sözde bölge abisi olarak belirtilen firari sanık Mehmet Kocatürk'ün de üniversitenin mütevelli heyetinde yer aldığı ve üniversitede özel odası bulunduğu belirtildi.

BORÇ ÖDEME VE BAĞIŞ YÖNTEMİ İLE VURGUN

Nakıboğlu'nun sahibi olduğu ve Zirve Üniversitesi yakınlarında gerçekleştirilen Antepia konut projesindeki gelirlerin ise bağış ve yardım olarak Zirve Üniversitesine aktarıldığı ifade edildi. KHK ile kapatılarak Gaziantep Üniversitesine devredilen üniversitenin bağlı olduğu vakıf ile paralel yapı şirketi hesapları arasında borç ve bağış notuyla toplam 25 milyon 200 bin TL'lik para hareketinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, bu yöntemle vergi kaçırıldığı bilgisi verildi.

Örgütün vakıf ve Zirve Üniversitesindeki sözde yöneticileri ile ticari ilişkisi bulunan şirket sahiplerinin sanık olarak gösterildiği iddianamede, vakfın kurucu başkanı olan ve başka bir FETÖ soruşturmasından tutuklu bulunan Taner Nakıboğlu'nun, üniversitenin mütevelli heyetinde yer aldığı kaydedildi.

İHA


En Çok Aranan Haberler