HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaymakamlık sınavında neler sorulacak? Sınav ne zaman yapılacak?

İçişleri bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü geçtiğimiz ay 100 kaymakam alınacağı açıklamıştı. Bakanlık çıktığı ilan ile başvuru şartlarını, sınav zamanı, sınavda sorulacak ve diğer detaylar hakkında bilgi vermişti. Sınava başvuran kaymakam adayları sınav tarihini bekliyorlar ve sınava hazırlanmaya çalışıyorlar.

Kaymakamlık sınavında neler sorulacak? Sınav ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanlığı kaymakam ihtiyacını karşılamak için sınava yapacağını açıklamış ve Temmuz ayında da kaymakamlık pozisyonu için başvuruları toplamıştı. 100 adet kaymakam alınacağı açıklayan İçişleri Bakanlığı yayımladığı ilanda süreçle ilgili detayları da paylaşmıştı. Buna göre Kaymakamlık sınavı ne zaman yapılacak ve sınavda neler sorulacak, ne tür sorular çıkacak?

SINAV NE ZAMAN, NEREDE YAPILACAK?

1- Sınav, 09 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da yapılacak. Sınav, saat 10:00’da başlayacak. Adaylar, saat 09:45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

2- Sınavda sorulacak en az soru sayısı ve cevaplama süresi: 40 soru için 100 dakika olacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ TEMİNİ

Adaylara ÖSYM tarafından, adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek.

Başvuru koşullarına uymadığı halde başvurusunu yapan adayların başvuruları iptal edilecek ve Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek.

SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMI NE ŞEKİLDE OLACAK?

Sınavda adayların, kendisinden istenen bir konuda uzun ya da kısa bir metin yazmasına, verilen problemleri yazarak çözmesine ya da verilen sorulara uzun veya kısa, yazılı cevaplar vermesine dayanan açık uçlu (yazılı) sınav uygulanacaktır. Sınavda adaylara, en az 16 açık uçlu sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür ile en az 24 açık uçlu sorudan oluşan Alan Bilgisi uygulanacaktır. Soruların, konular içerisindeki yaklaşık oranı aşağıdaki gibi olacak:

Genel Yetenek ve Genel Kültür (%40): Türkçe (%15), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye’nin Sosyo-ekonomik Yapısı (%10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%10) ile ilgili sorulardan,

Alan Bilgisi (%60): Anayasa Hukuku (%10), İdare Hukuku (%20), Türkiye’nin İdari Yapısı (%8), Türkiye’de Mahalli İdareler (%7), Ekonomi (%15) ile ilgili sorulardan oluşacak. Soruların konu içerisindeki oranı %20 oranında eksik veya fazla olabilecek. Tüm adaylara aynı sorular sorulacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler