HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıbrıs gazisi’ne büyük vefasızlık

Maltepe’de kapısı, penceresi, elektriği, suyu olmayan virane bir evde yardıma muhtaç halde yaşayan 59 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Bahattin Gürler’in dramı yürek burktu.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından İstanbul’a dönen ve savaştan kalan ruhsal problemlerden dolayı uzun süre tedavi gören Gürler yetkililerden yardım bekliyor. Kıbrıs Gazisi Bahattin Gürler, 59 yaşında. Hem bedensel, hem zihinsel engelli. Konuşmakta bile güçlük çekiyor. Başıbüyük Mahallesi’nde kapısı, penceresi, elektriği suyu olmayan virane bir evde yardıma muhtaç halde çöplerin arasında yaşıyor.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda savaşan Gürler, İstanbul’a dönüşünde savaştan kalan ruhsal problemlerden dolayı uzun süre tedavi görmüş. Hiç evlenmemiş. Anne ve babası öldükten sonra iyice sahipsiz kalan Bahattin Gürler, hem zihinsel hem de bedensel özürlü. Ailesi yiyecek masraflarını karşılıyor. CHP Maltepe İlçe Meclis Üyesi ve Başıbüyük Spor Başkanı Adem Kaya, gazetecilerle birlikte Bahattin Gürler’i tek başına yaşadığı viranede ziyaret etti.

Koçak, “Bu ben de dahil bütün Başıbüyük’ün bütün Maltepe’nin büyük bir ayıbı. Kıbrıs gazisi elektriksiz, susuz bir yerde yaşıyor. Ailesi ve çevresi yiyecek yardımında bulunuyor ama bu yetmez. Eski komutanı ayda bir gelip onu hamam götürüyormuş. Devletin ve belediyenin gazimize sahip çıkması lazım. Bu ayıptan kurtulmamız lazım. Konu milliyetçilik olunca mangalda kül bırakmayanlar nerede. Bu adam bu millet, bu devlet için savaştı. Söylenecek daha fazla söz bulamıyorum” dedi. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından İstanbul’a dönen ve savaştan kalan ruhsal problemlerden dolayı uzun süre tedavi gören Gürler yetkililerden yardım bekliyor.

BAYRAM ŞAHİN - CENK İŞVER İSTANBUL (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler