HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korucularda mı geri çekiliyor?

Mevzilerinden ayrılan korucular sadece kendi köy ve çevrelerinde yol güvenliği sağlamaya başladı.

Korucularda mı geri çekiliyor?

PKK’ya bağlı silahlı unsurların Kuzey Irak’a doğru hareket etmesiyle birlikte, BDP’lilerin tepki gösterdiği korucuların da köylerine çekildikleri ortaya çıktı. Elazığ-Diyarbakır güzergahındaki korucu üs bölgeleri boşaltıldı.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, TSK geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, teröristle mücadele kapsamında yurt içinde ve sınır ötesinde keşif, gözetleme ve istihbarat toplama gayretlerine aralıksız devam edildiğini bildirmişti.

Sözlü talimat verildi

TSK çekilme sürecinde valinin “olur”uyla operasyon ve arazi arama tarama faaliyetleri için harekete geçebilecek. Ancak yol güvenliği ve güvenlik kontrolü gibi görevlerini vali talimatına gerek kalmaksızın sürdürecek. Korucuların ise çekilme sürecinde köylerine çekildikleri öğrenildi. Korucu üs bölgelerini terkeden korucular, sadece köylerinin koruculara, bu konuda yazılı olarak bir talimat gitmediği, sözlü olarak “PKK’lıların muhtemel çekilme bölgelerine çıkmamaları” istendiği belirtildi.

Korucuları ‘sosyal güvenceyle’ tasfiye planı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecinde en çok tartışılan konulardan biri olan korucuların akıbetine dair açıklamalarda bulunmuştu. Güler, “teröre çözüm”le birlikte, 46 bin geçici köy korucusunun “sosyal güvenceleri sağlanarak” tasfiye edileceğini bildirmişti.

Güler’in, AK Partili Salih Fırat’ın, Kızılcahamam Kampı’nda sorduğu, “Çözüm süreci tamamlandığında sayıları 46 bine varan silahlı korucular ne olacak” sorusuna, “Terörle mücadele eden bu büyük fedakar camia geleceğe ilişkin hiçbir endişe taşımamalı. Hükümetimiz, emeklilik ve diğer özlük haklarını koruyarak adım atacak” dediği belirtilmişti.

En Çok Aranan Haberler