HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kulübede kedilerle birlikte yaşam mücadelesi veriyor

Tek göz kulübede kalan ve komşularının verdiği yemeklerle karnını doyuran 61 yaşındaki Çetin Gelincik, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Kulübede kedilerle birlikte yaşam mücadelesi veriyor

Edirne’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Maltepe Köyü’nde ağıldan bozma tek göz kulübede kalan ve komşularının verdiği yemeklerle karnını doyuran 61 yaşındaki Çetin Gelincik, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Maltepe Köyü’nde oturan ve psikolojik sorunları olan Çetin Gelincik, tek odalı kulübede kedilerle birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Anne ve babasını yıllarca önce kaybeden ve köyde akrabası olmayan Çetin Gelincik, komşuı ve yardımseverlerin yiyecek yardımıyla hayatını sürdürmeye çalışıyor. Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz, Çetin Gelincik’e rapor alarak maaş bağlatmak için iki kez girişimde bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"2 kez yetkili mercilere müracaat ettik. Ama uygun görülmedi. Rapor alamayıncakendisini vatandaşların yardımıyla idare ettirmeye çalışıyoruz. Özellikle komşular olmasa durum daha vahim olur. Şu an yaşının dolup, yaşlılık maaşı almasını bekliyoruz."

Komşuları Çetin Gelincik’e devletin sahip çıkması gerektiğini anlatırken, havaların soğumaya başlamasıyla yaşam şartlarının daha da olumsuz olacağını söyledi. Gelincik ise kendisine sadece komşularının yiyecek verdiğini, başka yardımda bulunan olmadığını kaydetti. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler