HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da beklenen yağış, dün akşam saatlerinde şiddetli gök gürültüsü, yıldırımlarla birlikte aniden başladı.

Şiddetli yağmurla birlikte araçlarında evlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar trafikte kaldı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağış gece şiddetini daha da arttırdı. Yağışlar bu sabah saatlerinde de kuvvetli oldu. Yağış Marmara'da öğlene kadar şiddetli olarak sürecek. Ankara, Konya, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Isparta ve Burdur’da da kuvvetli yağış bekleniyor.

METEOROLOJİ’ DEN 7 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Ankara, Konya, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Isparta ve Burdur’da meydana gelecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, dolu yağış riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

İstanbul’da akşam saatlerinde aralıklı gök gürültülü ve sağanak yağış etkili oldu. Çakan şimşekler, İstanbul'un karanlığını adeta gündüze çevirdi. Yağış öncesi fırtına, tozu dumana kattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ün Marmara Bölgesi'nde akşam saatlerinde etkili olacağı uyarısında bulunduğu yağmur, saat 20.00 sıralarında Avrupa Yakası'nda yüzünü gösterdi. Akşam saatlerinde bulutlar karardı, yağış öncesi kısa süreli fırtına çıktı. Ardından gök gürültülü yağmur başladı. Şimşekler uzun süre birbiri ardına çaktı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bulundukları yerlerdeki korunaklı alanlara sığındı. Bazı binalara yıldırım isabet etti, çukur bölgelerde su baskınları meydana geldi.

YAĞMUR SABAH SAATLERİNDE DE ETKİLİ OLDU

İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, sabah da etkisini artırarak devam etti.

Yola çıkan vatandaşlar şemsiyelerle ıslanmamaya çalıştı. Yağmur sebebiyle E-5 Karayolu ve bağlantı yollarında da trafik yoğunluğu yaşanıyor.

İSTANBUL’DA FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağmur ve fırtına ile birlikte bazı ağaçlar devrildi. İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının beklenen şiddetli yağış ve fırtına akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Aniden etkisini gösteren fırtına ile birlikte bazı ağaçların devrildiği görüldü. Bahçelievler Yenibosna’da fırtına ile birlikte iki ağaç devrilirken yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

İstanbul’da etkisini gösteren şiddetli yağmurla birlikte bazı ilçelerde elektrik kesintileri yaşandı. Şimşekler çakarken elektriklerin kesilme anı saniye saniye kameralara yansıdı. İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Gök gürültüsüyle birlikte çakan şimşekler ise gökyüzünü aydınlatırken bazı ilçelerde elektrik kesintileri yaşandı. Beşiktaş ve Kağıthane’de elektriklerin kesilme anı ise kayıtta olan kameralara yansıdı. Görüntülerde çakan şimşeklerle beraber elektriklerin birden kesildiği görülüyor. Karanlığa gömülen ilçeler çakan şimşeklerle aydınlandı. (AJANSLAR)

HANGİ DOĞA OLAYISIN?


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler