HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lice'den son dakika acı haber: 2 asker şehit!

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki iki ayrı noktada güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Son dakika habere göre, çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu.

Diyarbakır'dan gelen son dakika habere göre, terör örgütü PKK'ya yönelik, 5 Mart’ta, 7 bin asker, 17 helikopter ve çok sayıda zırhlı araçla geniş kapsamlı operasyon başlatılan Diyarbakır’ın Lice ile Bingöl’ün Genç ilçesi arasındaki kırsal bölgenin iki ayrı noktasında bugün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasındaki dağlık alanda PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurları ve güvenlik korucularının katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu" sürüyor.

BİR YÜZBAŞI VE BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Operasyonda çıkan çatışmada bir yüzbaşı ve bir uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler kaldırıldığı Diyarbakır'daki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. .

6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyon kapsamında 6 terörist de etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyon devam ediyor.

TSK'DAN LİCE AÇIKLAMASI

"19 Mart 2017 tarihinde Diyarbakır/Lice’de yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Operasyon esnasında toplam altı BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilerek silahlarıyla beraber ele geçirilmiştir.

Bu çatışmada hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekânları cennet olsun"

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinde 10 köyde gerçekleştirilecek operasyonlar için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği, Lice ve Hani ilçeleri kırsalında düzenlenen operasyon gerekçesiyle, Lice ilçesine bağlı, Birlik, Şenlik, Abalı, Çeper, Erginköy, Tuzlaköy köyleri ile Hani ilçesine bağlı Kaledibi, Akçayurt, Topçular ve Yukarı Turalı Köylerinde bugün saat 20.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.


En Çok Aranan Haberler