HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS 2017 tercihleri yarın sona eriyor! Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?

LYS tercihleri için yarın son gün. Elinizi çabuk ama aceleci tutmamanız gerekiyor. Konu ile ilgili detayları soruşturan binlerce öğrenci, LYS tercihleri ne zaman bitiyor ve yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor gibi detaylı bilgileri araştırıyorlar. Artık son dönemeçler ve öğrencilerin, dikkat etmeleri gerekiyor. ÖSYM aracılığı ile açıklanan tercih kılavuzu, yarın LYS tercihleri açısından son gün ve ardından yerleştirme sonuçları açıklanacak. Peki yerleştirme sonuçları ne zaman?

LYS 2017 tercihleri yarın sona eriyor! Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?

LYS 2017 maratonu yavaş yavaş sona yaklaşıyor! LYS sınavına giren binlerce öğrenci, tercihleri yarın bitirecek ve yasal son gün yarın. LYS tercihleri yarın gün içerisinde yapılmak zorunda ve hemen ardından yerleştirme sonuçları, yani tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. 18 Temmuz 26 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilmesi gereken LYS tercihleri, yarın sona erecek ve ardından da yerleştirme sonuçları beklenilecek. Geçtiğimiz yıla bakarsan, LYS tercih sonuçları 10 Ağustos Çarşamba açıklanmış, 29 Temmuz ile 3 Ağustos günleri arasında da tercih dönemi olmuştu.

LYS TERCİHLERİ SONA ERİYOR! 2017 YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN?

ÖSYM LYS tercihleri için son günü sınav takvimiyle duyurdu: "2017-ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 26 Temmuz 2017 tarihinde sona ereceği belirtildi. Adaylar tercihlerini,18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar.

Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Yarın gün içerisinde bitecek olan LYS tercihleri, yerini LYS yerleştirme sonuçları heyecanına bırakacak ve son gün de 2 Ağustos. 2017 LYS Tercihleri ile ilgili yerleştirme sonuçları da 6 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

ADAYLARIN BÖLÜMLERE YERLEŞTİRİLMESİ

ÖSYS adayları LYS ve YGS yerleştirme puanları, yükseköğretim programları, söz konusu programların kontenjanları ve koşulları göz önüne alınarak adaylar tercih listelerinden bir bölüme yerleştirilecekler.

YERLEŞTİRMEDE EŞİT PUANLI ADAYLAR İÇİN NE YAPILIYOR?

Merkezî yerleştirme işleminde bir programa kesin kayıt hakkı kazananların belirlenmesinde aynı programı tercih etmiş adaylar arasından, tercihi hangi sırada olursa olsun yerleştirmede kullanılan yerleştirme puanı ve varsa ek puan toplamı büyük olan adaya öncelik tanınacaktır. Eğer adayların yerleştirme puanları eşitse ilgili YGS/LYS puanı büyük olana, bu puanları da eşitse YGS/LYS puanında ağırlığı en büyük olan testin ham puanı büyük olana (ağırlığı en büyük iki test varsa bunların ham puanlarının toplamı büyük olana) öncelik verilecektir. Eşit lik sürdüğü takdirde söz konusu yükseköğretim programını daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

BURSLULUK ŞARTLARINA DİKKAT

Üniversitelerin; bursluluk şartı ve eğitim dili önemli. Erasmus- Farabi gibi olanaklarla farklı kapılar açılabilir. ÖSYM bursu dışında farklı alanlarda başarılı olanlara üniversiteler destek veriyor. Ayrıca burs imkânı bulamayanlar, özellikle vakıf üniversitelerinde derslerden kalan zamanlarında çalışarak bütçelerine katkıda bulunabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler