HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS için son başvuru bugün! LYS için geç başvurular alınıyor!

ÖSYM'nin LYS için belirlediği son bir ek başvuru günü geldi. LYS başvuru döneminde işlemlerini tamamlayamayanlar bugün LYS-1, 2, 3, 4 ve 5'e AİS üzerinden başvuru yapabielcekler. ÖSYM'nin "Geç Başvuru" olarak adlandırdığı bu ek başvuru süresi bu gece yarısına kadar sürecek. Adayların bugün sınav ücretlerini yatırıp AİS'te başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. İşte LYS başvurusu ve oturum ücretleri ile ilgili detaylar...

LYS için son başvuru bugün! LYS için geç başvurular alınıyor!

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM bir duyuru yaparak LYS ve diğer bazı sınavlar için ek başvuru süresi tanıyacağını duyurmuştu ki LYS oturumları için belirlenen ek başvuru günü geldi. Üniversitede bir lisans bölümü için LYS-4 Sosyal Bilimler sınavına başvuracak olanlar bugün ÖSYM'nin AİS yani Aday İşlemleri Sistemi'nden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. LSY'ye başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantı ile direkt olarak AİS'e ulaşabilirsiniz. AİS ekranında son gün olarak üşaretlenen LYS'e başvuru başlığına tıklayıp aday numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

LSY oturumlarına başvuru için tıklayınız

LYS'YE BAŞVURU için BU AKŞAMA KADAR SÜRE TANINDI

LYS başvuru döneminde işlemlerini tamamlayamayanlar bugün LYS-1 Matematik, LYS-2 Fen Bilimleri, LYS-3 Edebiyat - Coğrafya, LYS-4 Sosyal Bilimler ve LYS-5 Yabancı Dil sınavlarına başvurularını saat 23.59'a kadar halledebilirler. LYS'de öğrencinin katılacağı her bir oturum için 40 TL sınav ücreti ödenmesi gerekiyor.

BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

ÖSYM AİS'te verdiği bilgilere göre bu ek başvuru süresinde sınav ücreti için ödeme kanalı olarak sadece ÖSYM kartlı ödeme sistemine yönlendiriyor. ÖSYM kartlı ödeme sistemine odeme.osym.gov.tr adresinden erişebilirsiniz.

LYS 2017 NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Türkiye'nin dört bir yasnında üniversite hayali kuran öğrenciler Haziran ayında LYS'ye girecekler. 5 ayrı oturumdan oluşan LYS 2 hafta sonunda gerçekleştiriliyor. İşte LYS oturumlarının sınav tarihleri...

10 Haziran Cumartesi: LYS-4 Sosyal Bilimler

11 Haziran Pazar: LYS-1 Matematik

17 Haziran Cumartesi: LYS-2 Fen Bilimleri ve LYS-5 Yabancı Dil

18 Haziran Pazar: LYS-3 Edebiyat-Coğrafya

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler