HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da eğitimlerini tamamlayan erler yemin etti

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı ve Alaşehir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alay Komutanlığında yemin törenleri düzenlendi

MANİSA (AA) - Manisa'da eğitimlerini tamamlayan 5 bin 809 asker için yemin töreni düzenlendi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda eğitimlerini tamamlayan 4 bini 1998/1 tertip uzun dönem komando er olmak üzere toplam 4 bin 520 acemi er için yemin töreni düzenlendi.

Eğitimleri başarı ile tamamlayan 12 askere ve daha önce aynı kışlada askerlik yapan 38 baba ve dedeye belgeleri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile 1. Er Eğitim Tugay Komutanı Kıdemli Albay Güven Dere tarafından verildi.

Tugay Komutanı Albay Dere, yaptığı konuşmada, and içme töreninin Mehmetçik'in TSK saflarına dahil olmasının işareti olduğunu belirtti.

Dere, şöyle devam etti:

"Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü, Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi olan bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır."

Konuşmanın ardından yemin eden acemi komandolar, harmandalı oynadı, horon tepti ve halay çekti.

Komando dansının ardından tören geçişi yapıldı.

Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Bazı asker aileleri kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.

Öte yandan Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayında ilk kez verilen komando kolu eğitimi kapsamında 4 bin askerin 4 hafta daha eğitime devam edeceği öğrenildi.

- Alaşehir'de bin 289 asker yemin etti

Alaşehir ilçesinde de eğitimlerini tamamlayan bin 289 asker için yemin töreni düzenlendi.

Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan bin 289 asker için yemin töreni gerçekleştirildi.

Törene, Eğitim Alayı Komutanı Ulaştırma Albay İsmail Elalmış, görevli komutanlar ile yemin edecek askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören bin er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde yemin etti.

Albay Elalmış, yaptığı konuşmada, anne ve babalara seslenerek, çocuklarının kendilerine emanet olduğunu ve onların değerini çok iyi bildiklerini dile getirdi.

Elalmış, "Bu güzide tören nedeniyle kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Başta ebedi Başkumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere Zeytin Dalı Harekatı'nın 35'inci gününde tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük kararlılıkla, sınır içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele ettiği bu dönemde sizlere de büyük görev düşmektedir. Ulu önder Atatürk'ün de belirttiği gibi çalışacak ve çalışacaksınız." dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler