HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de jandarma karakoluna bombalı araçla saldırı

Mardin'de PKK'lı terörsitler jandarma karakoluna bombalı araçla saldırdı. Saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti. Aralarında sivillerin de bulunduğu 20'den fazla kişi yaralandı.

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi’ne bağlı Cevizli Köyü’ndeki jandarma karakoluna PKK’lı teröristlerin saldırısında çok sayıda kişi yaralandı. Yaralı askerlerden ikisi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda 1 sivilin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, saat 13.00 sıralarında Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lı teröristler patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi. Bomba yüklü aracı infilak ettiren teröristler karakola ateş açarken, askerler anında karşılık verdi. Karakolda patlama sonucu çıkan yangını söndüren askerler bir yandan da PKK’lı teröristlerle çatıştı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

İlk belirlemelere göre patlamada iki asker şehit düştü, bir vatandaş hayatını kaybetti, aralarında sivillerin de bulunduğu 20'den fazla kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırının ardından bir araçla kaçtıkları belirlenen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı operasyonlar sürüyor.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

TSK, Mardin'de teröristlerin patlayıcı madde yüklü araçla bir jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 12 askerin yaralandığını açıkladı. Saldırıda bir de sivil vatandaş hayatını kaybetti.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Saat 13.00'te Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 12 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Aynı saldırıda bir sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

HAİN SALDIRININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Mardin’deki terör saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı. Teröristlerin karakolda görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak için önce roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları, daha sonra ise içerisinde yaklaşık 8 ton bomba bulunan kamyonla saldırıyı gerçekleştirdikleri öğrenildi. Saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü.

AĞRI'DA PATLAMA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, Taşkesen köyü, Kurt Tepe mevkiinde güvenlik güçlerince icra edilen operasyonlarda kullanılan mevzilerin bulunduğu bölgede, araziye Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca daha önceden yerleştirildiği sanılan Mayın/EYP düzeneğinin saat 09.30 sıralarında infilak ettiği belirtildi.Patlama neticesinde bölgede hayvan otlatmakta olan Fettah Erden'nin (14) hayatını kaybettiği, Sinan Çiftçi‘nin (19) ise yaralandığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yaralanan Sinan Çiftçi'nin Diyadin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ağrı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Diyadin Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli tahkikata başlanmış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir”.

Öte yandan, hastanede tedavi altına alınan Çiftçi'in ağabeyi Vural Çiftçi, patlamanın ardından bölgede hayvanlarını otlatan diğer çobanların kendilerine bilgi verdiğini belirterek, "Kardeşim bölgedeki diğer çobanlarla birlikte hayvanlarını otlatırken patlama olmuş. Mayın mı patlamış, bombamı patlamış, olayın nasıl olduğunu biz de bilmiyoruz. Kardeşim şuan hastanede tedavi altında” diye konuştu.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler