HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mavi Marmara'da karar verildi

Mavi Marmara gemisine saldırı davasının, Türkiye ve İsrail devleti arasında imzalanan tazminat anlaşması hükümleri uyarınca düşürülmesine karar verildi.

Mavi Marmara'da karar verildi

Mavi Marmara gemisine, Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin, aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de yer aldığı 4 sanığın yargılandığı davanın düşürülmesine, sanıklar hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmedildi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, mahkeme heyeti verilen aranın ardından kararını açıkladı.

Mahkeme, "Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti arasındaki tazminata ilişkin usul anlaşmasının 4. maddesinin 2. cümlesi ile 'Her halükarda bu anlaşma, İsrail'in, İsrail adına hareket edenlerin ve İsrail vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti veya Türk gerçek ve tüzel kişileri tarafından konvoy hadisesi ile ilgili olarak kendilerine yönelik doğrudan ya da dolaylı olarak Türkiye'de yapılmış ve yapılacak her türlü hukuki ya da cezai talebe ilişkin her türlü sorumluluktan muaf tutulmalarını sağlayacaktır' hükmü dikkate alındığında kovuşturmaya engel şart getirildiği ve bu şartın gerçekleşmeyeceği anlaşıldığından" davanın düşürülmesine karar verdi.

YAKALAMA VE KIRMIZI BÜLTEN KALDIRILDI

Ayrıca davanın 4 İsrail komutanı olan sanıklar hakkındaki yakalama kararını da kaldıran mahkeme, sanıklar hakkındaki kırmızı bültenlerin de geri alınmasına hükmetti. Mahkeme tarafların karara ilişkin itirazlarını İstanbul Bölge Adliyesi’ne yapabileceğini de karara ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler