HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis İç Güvenlik Yasası görüşmelerine tekrar başlandı

TBMM Genel Kurulu, uzun görüşmelerin ardından bugün İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine kaldığı yerden tekrar başladı.

ANKARA(ANKA) -TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Güldal Mumcu'nun Başkanlığında toplandı. Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dün Genel Kurul'da Anayasa ile ilgili sözleri tartışıldı.MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, yerinden söz alarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dün Genel Kurul'da "Anayasa'yı tanımıyorum" dediğini iddia etti."Anayasa'yı tanımayanı bu millet de tanımaz" diyen Işık, "Sayın Bakan aklını başına al. TBMM'de bu hakareti yapamazsın. Sayın Bakan Anayasayı yok sayıyor ve hakaret ediyor. PKK'nın önünde diz çöken, kutsal değerleri pazarlayan bakanı nefretle kınıyorum" dedi.

Işık, bu sözün düzeltilmesi için Başkanlık Divanı'nın işlem yapmasını istedi.AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise "Sayın Bakan 'Anayasa'ya yemin ediyoruz, uyuyoruz ama bu, anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz' diyor. Engel olanı tanımıyoruz diyor. 'Bakan Anayasa'yı tanımıyor' gibi bir polemik yapmak uygun değil. Ortaokul çocuğu bile bunu anlar" diyerek Işık'ın eleştirilerinin doğru olmadığını ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bakan, politik terörist gibi konuşmuştur. 'Kesin interneti, kırın kapıyı, hukuk sonradan gelir' diyen, hukuku tanımayan zihniyetin bakan koltuğunda oturması ona meşruiyet tanımaz. Bu bakan hukuku tanımıyor, milletin hukukunu ayaklar altına alıyor" dedi.HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Bingöl Üniversitesi'nde rektör ve üniversite yönetiminin uygulamalarını eleştirdi.

8 saatlik süreçte grup önerileri, gündem dışı konuşmalar ve usul tartışmalarıyla geçtikten sonra, saat 22.40'da İç Güvenlik Yasa Tasarının görüşmelerine kaldığı 2.Bölüm 34 maddeden tekrar başlandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler