HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis toplantısı güvenlik önlemi altında yapıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaşanan arbede nedeniyle ertelenen mart ayı ikinci oturum toplantısı, vatandaşların içeri alınmamasıyla sakin şekilde yapıldı.

Meclis toplantısı güvenlik önlemi altında yapıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaşanan arbede nedeniyle ertelenen mart ayı ikinci oturum toplantısı, vatandaşların içeri alınmamasıyla sakin şekilde yapıldı. Toplantıda alınan kararla cemevleri ibadethane olarak kabul edildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 Mart tarihinde yaptığı mart ayı ikinci oturum toplantısı bir su şişesinden çıkan tartışmanın büyümesinin ardından MHP ile Ak partili Meclis üyeleri arasında çıkan arbede sebebiyle 19 Mart tarihine ertelendi. Ertelenen ikinci oturum geniş güvenlik önlemleri sebebiyle tekrar yapıldı. Bu seferki toplantıya vatandaşlar alınmazken, izlemek isteyen partililer ve basın mensupları Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen özel giriş kartıyla içeri alındı. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nun içinde zabıta ekipleri, dışarıda ise yaklaşık 300 kişilik polis ekibi güvenlik önlemi aldı. Polis, Meclis Salonu'nun girişine etten duvar örerek vatandaşın içeri girmesine izin vermedi. Meclis salonun içerisinde toplanan yaklaşık 400 kişilik İshak Çelebi Mahallesi sakinleri ise içeri alınmadıkları için tepki gösterdi. Tepki mahalle sakinlerini polis yatıştırdı. Toplantı başladıktan sonra yaklaşık 45 dakika meclis salonunun önünde bekleyen mahalle sakinleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Salona girişte güvenlik koridorlarının da oluşturulması VIP güvenlik önlemlerini aratmadı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı toplantı MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı.

CEMEVLERİ İBADETHANE OLARAK KABUL EDİLDİ

Birinci oturumdan geriye kalan 55 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda en önemli gündem maddeleri arasında cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi konusu geldi. CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, maddenin ilgili komisyon tarafından eksik olarak değerlendirildiği gerekçesiyle oylamada 'Hayır' oyu kullanacaklarını dile getirdi. CHP'li Bilgin, "Saruhanlı Belediyesi tarafından cemevine önemli haklar verildi. Diğer dernekler gibi boya, badana, bakım masraflarının belediyeler tarafından yapılmasını istiyorduk. Ancak ilgili komisyon bizim taleplerimizi değerlendirmemiş" dedi. Konuşmanın ardından yapılan oylamada 7 kişilik CHP grubu 'Ret' oyu kullanırken Cemevleri'nin ibadethane olarak sayılması konusu MHP ve AK Partili meclis üyelerini oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantının en önemli gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi Sorumluluk alanına dahil edilecek park ve yeşil alanların tespiti konusu görüşüldü. İlgili madde görüşülmeden önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ilçelerde hangi yeşil alanların, parkların ve yolların büyükşehire verildiği konusunda meclis üyelerine sunum yaptı. Sunumun ardından söz alan Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün, özellikle Ak Partili İlçe Belediyelerinde atıl vaziyetteki yeşil alan ve parkların büyükşehire bırakılmasına tepki gösterdi. Konuşmaların ardından ilgili madde, 34 MHP'li meclis üyelerinin 'Ret' oyu kullanmasına karşın 47 Ak Partili ve 7 CHP'li Meclis üyelerinin 'Evet' oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda ayrıca Büyükşehir belediyesi tarafından Şehzadeler İlçesi'ne yapılan Emekliler Otoparkı ile Emekliler Parkı'nın isminin merhum Manisa Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Bülent Koşmaz, Yunusemre İlçesi'ne yapılan Kent Parkı'nın isminin ise Atatürk Kent Parkı olarak değiştirilmesi maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler