HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mekke'deki cemaat kavgasının görüntüleri ortaya çıktı

Umre yapmak üzere Mekke'ye giden İsmailağa Cemaati’ne bağlı iki farklı grup, Fatih Medreseleri ile KIYAMDER üyeleri kavgasında 8 kişinin yaralandığı ifade edilmişti. Kıyamder’e yakın internet sitesinde kavganın yaşandığı otelin güvenlik kamerası görüntüleri yayımlandı. Kıyamder'e yakın internet sitesinde kavganın yaşandığı otelin güvenlik kamerası görüntüleri yayımlandı.

Mekke'deki cemaat kavgasının görüntüleri ortaya çıktı

Olayın ardından Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Umre dönüşünde Atatürk Havalimanında bazı açıklamalar yapmıştı. Bayraktar açıklamalarında Kıyamder mensubu 150 kişinin kendi grubuna saldırdığını ve aralarında çocuk ve kadınlar da dahil bir çok insanın zarar gördüğünü iddia etmişti.

Kıyamder'e yakın internet sitesinde kavganın yaşandığı otelin güvenlik kamerası görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde ilk olarak 27'si kadın toplam 50 kişilik Kıyamder ekibinin otele girdiği ve arkasından da 16 erkekten oluşan Masum Bayraktar ve ekibinin otele girdiği görülüyor.

“HUKUKSAL İŞLEMLER BAŞLATILDI”

Kıyamder'den yapılan açıklamada “Yanlarında kadın ve çocuk bulunmayan Masum Bayraktar ve ekibinin kadın ve çocukları istismar ederek kamuoyunda Kıyamdere karşı bir linç girişimi başlatmalarını kınıyoruz. Mahmut Efendi Hazretlerinin bahsi geçen grup ile ilgili olarak 2012 yılında almış olduğu kararın ne kadar isabetli olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Bahsi geçen grup ile ilgili olarak her türlü hukuki girişimler de başlatılmıştır” denildi.

İşte güvenlik kameralarına yansıyan kavga anı görüntüsü;

NELER YAŞANMIŞTI?

İsmailağa Cemaati'ne bağlı olduğu iddia edilen iki grup 25 Nisan akşamı, Kabe’ye bir km uzaklıktaki otellerinin önünde sözlü tartışma sonrası kavga etmiş ve çok sayıda kişinin yaralandığı ortaya çıkmıştı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yaşanan kavga sonrası iki grup sosyal medya ve resmi internet sitelerinden hastane fotoğrafları yayınlarken, yaptıkları açıklamalarda birbirlerini suçladılar.


En Çok Aranan Haberler