HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merdivenler için sürpriz gelişme

İstanbul'da Karaköy-Cihangir arasındaki merdivenlerin griye boyanmasının ardından tekrar gökkuşağı renklerine boyanmasının yankıları sürüyor. Merdivenlere ilişkin son olarak 'plesibit' gündeme geldi.

Beyoğlu ilçesi Fındıklı'dan Cihangir'e çıkan merdivenler bu sabaha karşı bir kez daha renk değiştirdi. Gök kuşağı renklerinden griye dönen 145 basamak, yeniden rengarenk oldu.

MERDİVENLERİ TEKRAR GÖKKUŞAĞI RENKLERİNE BELEDİYE İŞÇİLERİ BOYADI

Tepkiler üzerine gece gelen Beyoğlu Belediyesi'nden işçiler, merdivenleri tekrar gökkuşağı renklerine boyadı. Bu sabah yeni bir güne uyanan Cihangirliler merdivenlerin tekrar gökkuşağı rengine boyandığını gördü. Bazı vatandaşlar ve turistler merdivenlere yoğun ilgi gösterdi, hatıra fotoğrafları çektirdi. Bir vatandaş, "Griye boyanması gereksiz tepkisel bir durum. Böyle olması çok daha keyifli ve eğlenceli. Beyoğlu'na yakışan bir durum" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, merdivenlerin rengiyle ilgili mahallede küçük bir plesibit yapacaklarını açıkladı. Demircan, ’’Renkli merdivenlerle ilgili ön çalışmalarımızı tamamladık. Mahalleliyle bir araya gelip konuyu tartışacak, minik bir plebisit yapacağız. Benim oyum evettir. Mahalle sakinlerimizin de öyle olacağını umuyorum. Beyoğlu’nda renkli merdivenler dönemi başlayacak diyebilirim. Böyle güzel projeleri olanlar lütfen benimle ya da belediyemizle irtibata geçsinler. Vatandaşımızdan kabul alalım uygulayalım’’ dedi.

MERDİVENLERE ŞİKAYET

Belediyeye yapılan şikayetler sonucunda tekrar merdivenlerin griye boyandığını açıklayan Demircan, ’’Bir vatandaşımız şahsi bir karar almış, böyle güzel bir projeyi Beyoğlu’a kazandırmış bulunuyor. Lakin ciddi bir usul hatası yapılmış. Belediyeye müracaat edilmediği gibi orada yaşayan vatandaşlarımıza da proje aktarılmamış, mahalleli ve kurallar ihmal edilmiştir. Bunun içindir ki belediye birimlerimize şikayetler yapılmış, bu şikayetleri dikkate alan arkadaşlarımız renkleri kapatmak zorunda kalmıştır’’ diye konuştu.

Gökkuşağı merdiveni projesinin Beyoğlu’nun diğer merdivenlerine de uygulanabileceğini ifade eden Demircan, ’’Fındıklı Cihangir arasındaki merdivenlerin rengarenk boyanması orjinal ve güzel bir proje. Şahsen bu projeyi hem bu merdivenlerimiz de hem de Beyoğlu’ndaki başka merdivenlerimiz de uygulayabileceğimizi düşünüyorum.’’ açıklamalarında bulundu.

GRİYE KİMİN BOYADIĞI BELLİ OLDU

Beyoğlu Belediyesi yetkilileri dün "Biz yapmadık, kimin yaptığını araştırıyoruz" şeklinde açıklama yaptı. Sosyal medyada geniş yankı bulan olay sonrasında ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın itirafı gecikmedi. Demircan, katıldığı bir televizyon programında merdivenleri belediyenin griye boyadığını itiraf etti. Twitter'da paylaşılan bir fotoğrafta ise, yine aynı merdivenlerde bütün gün nöbet tutan Belediye işçileri bulunuyor. İddiaya göre işçiler, merdivenlerin griye boyanmasının ardından uzun bir süre basamaklarda nöbet tuttu.

Merdivenler Karaköy’de yaşayan 64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından boyanmıştı. "İnsanlar gülümsesinler diye" merdivenleri boyadığını söyleyen Çetinel'in renklendirdiği merdivenler, sosyal medyada da çok paylaşılmış ve pek çok insanı gülümsetmişti.

'HABERİ SABAHA KARŞI ALDIM, ÇOK ÜZÜLDÜM'

Hüseyin Çetinel, dün yaptığı açıklamada sabah olayı duyarak geldiğini belirterek, "Sabaha karşı boyandığını haber aldım. Çok üzüldüm, berbat bir şey. Merdivenleri herhangi bir eylem, veya grup için boyamadım" diye konuştu.

Fındıklı'dan Cihangir'e çıkan Salıpazarı Yokuşu'nun merdivenleri, geçtiğimiz günlerde 64 yaşındaki Hüseyin Çetinel, damadının da yardımı ile bir haftada gökkuşağı renklerine boyadı. Sabah saatlerinde çevre sakinleri merdivenlerin tekrar griye boyandığını şaşkınlıkla gördü. Merdivenleri henüz kimlerin boyadığı kesinlik kazanmazken, Hüseyin Çetinel, haberi alır almaz merdivenlerin başına geldi.

Olay sosyal medyada yayılınca habercilerin ilgi odağı oldu. Üzüntü ile merdivenlere bakan Hüseyin Çetinel; "Dün pırıl pırıldı, rengarenkti. Şimdi görmüş olduğunuz gibi kül rengi olmuş. Sabaha karşı boyandığını haber aldım. Üzüldüm. Çok üzgünüm. Berbat bir şey. Bütün doğa renkli, kediler renkli, kuşlar renkli, çiçekler, dağlar renkliyken bu gri renk nereden çıkmış? Tekrardan boyamayı henüz düşünemiyorum" dedi.

BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDEN "BİZ YAPMADIK" AÇIKLAMASI

Haberin sosyal medyada yayılmasıyla Beyoğlu Belediyesi'nden, "Biz yapmadık, kim ve ya kimlerin yaptığını araştırıyoruz" yönünde bir açıklama yapıldı.

ÖNCE REDDETTİLER, SONRA KABUL

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Fındıklı'da orman mühendisi Hüseyin Çetinel'in gökkuşağı renklerine boyadığı merdivenlerin eski haline getirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Habertürk'te Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Demircan, merdivenlerin belediye tarafından eski haline getirildiğini söyledi.

"Hüseyin Ağabeyimiz iyi bir iş yapmaya çalışmış. Belediye müracaat etmiş olsaydı biz bir anket yapar, sonuca göre hareket ederdik" diyen Demircan, mahalleden bazı şikayetler geldiğini ve belediyenin duvar yazılarını silen ekipleri tarafından merdivenlerin griye boyandığını söyledi. Merdivenle ilgili bir proje geliştirilecekse bunun ittifakla yapılması gerektiğini kaydeden Demircan, "Yarından itibaren o merdivenleri yeni nasıl yaparız, ittifakla güzel bir merdiven nasıl yaparız, onu konuşuruz" dedi.

BU İLK GRİ VAKASI DEĞİL

Bu Beyoğlu'ndaki ilk "gri vakası" değil. Gezi Parkı eylemleri başladığından beri Cihangir ve Karaköy'deki duvar yazıları ve resimleri sürekli gri renk boyalarla kapatılıyor. Önce açık renk gri renklere boyanan yazılar, daha sonra gittikçe daha koyu gri renge boyanmıştı. Bu kez de duvar yazılarında "Yine mi gri?" "Bu sefer pembe bekliyordum!" gibi ifadeler yer almıştı. En son bir sokakta yer alan Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım ve Mehmet Ayvalıtaş'ın yüzlerine ve adlarına yer verilen duvar baskısı da griye boyanmıştı.

Güncel haberler


Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler