HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin Kapalı Cezaevi'nde jandarma ile gardiyanlar arasında kavga: Yaralılar var

Mersin Kapalı Cezaevi'nde gardiyanlar ile jandarma arasında henüz bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde cezaevi personelini getiren araçların kurum bahçesine girdiği esnada, cezaevinde görevli 2 uzman çavuş, 5 asker ve 3 personel arasında arbede çıktığı ifade etti. Arbede sonucu yaralanan infaz koruma memurları A.A, N.T. ve M.S.A hastaneye kaldırılırken, olayda göz yaşartıcı gaz kullanıldığı öğrenildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, cezaevinde sabah saatlerinde personeli getiren araçların kurum bahçesine giriş yaptığı sırada, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığında görevli 2 uzman çavuş, 5 asker ve 3 cezaevi personeli arasında arbede çıktığını belirtti.

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Mersin E Tipi Kapalı Ceza ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda 20/04/2017 günü saat 08.00 sıralarında, gündüz ve vardiya personelini getiren araçların kurum bahçesine giriş yaptığı esnada, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli 2 uzman çavuş, 5 asker ve 3 cezaevi personeli arasında çıkan arbedede, A.A., N.T. ve M.S.A. isimli infaz ve koruma memurları yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır. Olayda göz yaşartıcı gaz kullanılmış olup, başkaca herhangi bir silah vb. kullanılmamıştır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.”

Arbedede yaralanan infaz koruma memurları A.A, N.T. ve M.S.A'nın hastaneye kaldırıldığını aktaran Ercan, olayda göz yaşartıcı gaz dışında herhangi bir silah kullanılmadığını ifade etti.

Ercan, olaya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Alay Komutanı tarafından bizzat müdahale edildiğini, adli ve idari tahkikat başlatıldığını kaydetti. (AA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler