HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de işçilerin direnişinde mutlu son

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron firmalarında çalışırken işten çıkarılan işçiler, 8 ay süren direnişin sonunda zafere ulaştı.

Mersin'de işçilerin direnişinde mutlu son

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde işe iade kararı ile çifte bayram yaşayan işçilerin bir kısmı, Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi'nde işe başlayacak.

Merkez Akdeniz İlçesi Özgür Çocuk Parkı içerisinde 4 ayı aşkın bir süre önce kurulan 'Direniş Çadırı'nda eylemlerine başlayan işçiler, 8 ay süren direnişte mutlu sona ulaştı. MHP'li Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta işe iade davalarını kazanan 220 işçiyi alacağını duyururken, CHP'li Yenişehir Belediyesi de aktif olarak direnişe katılan 50 işçiyi bünyesine dahil etme kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Disk Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy işçilerle çadırda bir araya geldi.

1 MAYIS'TA ÇİFTE BAYRAM

Şube Başkanı Kemal Göksoy, 1 Mayıs'ta işçilerin çifte bayram yapacaklarını söyledi. Göksoy, "İktidarın değişmesi ile beraber çeşitli nedenlerle işçilerimizin çoğunluğunun işten atılması, kentin ortak sorunudur. Biz 8 ay direnerek bunu dile getirmeye çalıştık ve 1 Mayıs öncesinde bunun sonucunu aldık. Büyükşehir Belediyesi'nin eylem sürecinde sivrilmiş, eylem yapmış işçileri alamayız demesi üzerine, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, siz diğer işçileri alın eylem yapan işçileri ben alırım diyerek destek vermiştir. Yenişehir Belediyesi 50 arkadaşımızı işe alacak. Büyükşehir Belediyesi de, hukuk mücadelesini kazanan 220 arkadaşımızı ilk olarak işe alacak. Diğer arkadaşlar da başvuru yapacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Büyükşehir olarak çalışan, işini takip eden işçimizin arkasındayız. Hukukun gereklerini yerine getirmenin takipçisiyiz. 1 Mayıs öncesi barışın ve birlikteliğin oluşması için bu gün buradayız. Eyleme katılmamış, ideolojik olarak işi yavaşlatmamış işçilerin yanındayız. İşçi haklarının savunucusuyuz. Büyükşehir Belediyesi olarak işe alımlarda, önceliği bu arkadaşlarımıza vererek barışı kentimizde sağlayacağız. Kente hizmet vermenin önce barış ve huzuru sağlamakla mümkün olacağını düşünüyoruz."

8 ay boyunca eylem yapan işçiler halay çekip, direniş çadırını söktü.

En Çok Aranan Haberler