HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de karakola saldırı hazırlığındaki canlı bomba öldürüldü

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesindeki polis merkezine canlı bomba saldırısı hazırlığı yapan terörist etkisiz hale getirildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ercan yaptığı son dakika açıklamasında, saldırı hazırlığındaki teröristin IŞİD'li olduğu ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti. 19 yaşındaki Abdulkadir E. isimli teröristin, 3 yıldır ailesiyle birlikte polis merkezinin 100 metre yukarısında 3 katlı bir apartmanın ikinci katında yaşadığı ortaya çıktı.

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde polis merkezine bombalı saldırı hazırlığındaki terörist etkisiz hale getirildi.

IŞİD'Lİ CANLI BOMBA

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan yaptığı açıklamada, 50. Yıl Polis Merkezine saldırı hazırlığındaki bir "canlı bombanın" emniyet güçlerinin başarılı çalışmaları sonucu etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Olay yerine gittiğini belirten Ercan, "Teröristin IŞİD üyesi olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Kısa sürede detaylı açıklamayı yapacağız. Polis ekiplerimizin başarılı çalışmasıyla önemli bir saldırı engellendi. Teröristin üzerinde canlı bomba yeleği ele geçirildi." ifadelerini kullandı.

Teröristi polis merkezi yakınlarında etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin incelemesi sürüyor.

VALİLİK: BOMBAYI PATLATMAK ÜZEREYKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Mersin Valliği de olayla ilgili açıklama yaptı. Teröristin karakola doğru yürüyen ve vücuduna sarılı bombayı patlatmak üzereyken vurulduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "06.09.2017 tarihinde saat 08.15 sıralarında ilimiz Yenişehir İlçesi 50. Yıl Polis Merkezi Amirliği’ne 50 Metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkek şahıs görülmüş, bunun üzerine şüpheli şahsa dur ikazında bulunulmuş, ancak dur ikazına uymayarak Polis Merkezi’ne doğru yürüyerek ilerlemeye devam etmesi ve omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirilmiştir.Ölü olarak ele geçirilen erkek şahsın açık kimlik bilgileri ve örgütsel ilişki ve irtibatlarının tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir.Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de terörle mücadele etkin bir şekilde sürdürülmekte olup, aralıksız bir şekilde devam etmektedir.

3 YILDIR POLİS MERKEZİNİN 100 METRE YUKARISINDA OTURDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Teröristin 3 yıldır ailesiyle birlikte polis merkezinin hemen 100 metre yukarısında bir apartmanda kaldığı ortaya çıktı. Ayrıca teröristin 2 kardeşinin de Suriye'de DEAŞ üyesi olarak öldüğü belirlendi. 50. Yıl Mahallesi 27133 Sokak'da bulunan Küçükoğlu Apartmanı'nın 2. katında oturan teröristin komşuları da olayın ardından büyük şok yaşadı. Aile ile ilgili konuşan ev sahibi Sait Küçükoğlu, "Babası ile birlikte oturuyordu. Böyle bir şey yapacağı aklımıza hiç gelmezdi. Hiç de şüphelenmedik. Burada bir iş yaptıkları da yoktu. Normalde bunlar Suriye'den geldiler, 3 yıldır burada kalıyorlar. Kirada kalıyorlar. Sağdan soldan, bazen de burada akrabaları var onlar bakıyorlar. Bugüne kadar hiç şüphelenmedik. Buralara gelip, giderdi, görüşürdük. Burada akşamları otururdu. Bu çocuk biraz rahatsızdı. Suriye'den geldiğinde bir tarafı felçli gibiydi. Suriye'den geldikten sonra 6 ay fizik tedaviye gidip, gelirdi. Burada bayağı bir düzeldi. Düzelince de böyle bir iş yaptı" diye konuştu.

Polis ekipleri bölgede çalışmalarını halen sürdürürken, polis merkezi önünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. (Ajanslar)


En Çok Aranan Haberler