HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‪‪Metamfetamin‬, skunk‬ dehşet saçıyor! Sentetik esrar kabusu....Kristal meth nedir? Skunk nedir?

Breaking Bad dizisinden de aşina olunan son derece tehlikeli metamfetamin ve skunk, eroinden daha çok bağımlılık yapan bir tür sentetik esrar özelliği taşıyor. Metamfetamin özellikle Kuzey Kore'de meşhur olsa da artık ülkemizde de görülmeye başlandı. Bonzaiden sonra adeta yeni bir kabus olan ‪‪metamfetamin nedir, skunk‬ nedir ve zararları nelerdir iyi bilinmesi gerekiyor.

‪‪Metamfetamin‬, skunk‬ dehşet saçıyor! Sentetik esrar kabusu....Kristal meth nedir? Skunk nedir?

Türkiye’de bonzaiden sonra metamfetamin yani kristal meth ve skunk kabusu başladı. Birçok gencin ölümüne neden olan bonzaiden sonra ölüm saçan sentetik esrarlardan olan kristal meth ve skunk Avrupa’da yaygın kullanılan ve düşük fiyatla satılması nedeniyle ‘fakirin kokaini’ olarak adlandırılan uyuşturucu maddeleri. Esrardan 20 kat daha tehlikeli olan kristal methle birlikte Türkiye’ye sokulmaya başlanan skunk nedir bilinmesi gerekiyor...

SKUNK NEDİR?

‘Kokarca’ bitkisi olarak bilinen skunk, ağır ve kötü bir kokuya sahip. Skunk maddesi melez bir niteliğe sahip. Skunkın tohumu, esrarın hammaddesi hint kenevirinin laboratuvar ortamında başka uyuşturucularla hibritlenmesiyle geliştiriliyor. Uyuşturucu satıcıları, skunkı ‘kimyevi değil, organik’ diyerek kurbanlarına pazarlıyor.

KRİSTAL METH NEDİR?

Bonzai gibi sentetik içeriğe sahip olan kristal meth, uyarıcı ve halüsinasyon özelliğiyle ön plana çıkıyor. Birçok uyarıcı gibi kurbana 6-24 saat süren güçlü bir
öfori (coşku) hissi veriyor. Bağımlılık yapan kristal meth, ani ölümlere neden oluyor. Dişleri çürüten kristal meth, kullanıcıların bağışıklık sistemini de hızla çökertiyor. Avrupa’da yaygın kullanılan kristal meth, düşük fiyatla satılması nedeniyle ‘fakirin kokaini’ olarak adlandırılıyor. Kristal meth genellikle zehir tacirlerinin Çekya’da kurdukları uyuşturucu laboratuvarlarında üretiliyor. Özellikle kristal meth alarmına geçen Almanya, bu konuda Çekya makamlarına baskı yapıyor.Türkiye’de en dikkat çeken kristal meth operasyonu Adana’da gerçekleşmişti. Adana polisi, geçen 15 Şubat’ta bir araçta tam 81 kilogram kristal meth ele geçirmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler