HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji 3 Haziran hava durumu tahminlerini yayınladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3 Haziran hava durumu tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Meteorolojinin hava durumu tahminlerine göre yurdun iç kesimlerinde hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak.

Meteoroloji 3 Haziran hava durumu tahminlerini yayınladı

Vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını merak ediyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 3 Haziran hava durumu tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Haziran ayının ilk günlerinde hava durumunun güneşli olmasını bekliyordu. Meteorolojinin tahminlerine göre hava sıcaklıkları 3 Haziran'da yurdun iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak. Öte yandan yurdun diğer yerlerinde ise hava durumunda bir değişiklik yaşanması beklenmiyor. MGM'nin son değerlendirmesine göre yurdun büyük bir kesiminde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağnak yağışlar beklenirken; Bilecik, Ankara, Eskişehir, Bolu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı beklenirken, sabah saatlerinde İç Anadolu Bölgesi ve Batı Karadeniz Bölümü'nün iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bilecik, Ankara, Eskişehir, Bolu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek yerel dolu, ani sel, lokal su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Öte yandan Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Doğu Anadolu'da bu akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb. gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

HAVA DURUMU

Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugün Marmara Bölgesi'nde hava durumunun parçalı, zamanla çok bulutlu olması bekleniyor. Öte yandan Yalova, Bilecik, Sakarya, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ege Bölgesi'nde; Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde iç kesimleri ile Güney Ege kıyıları, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Akdeniz Bölgesi'nde; parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Isparta, Burdur çevreleri ve zamanla Antalya'nın batı ilçeleri ile bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesi'nde, parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı Karadeniz Bölümü'nde; parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde iç kesimleri ile zamanla, Sinop dışında, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz Bölümü'nde ise parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Çorum çevreleri ile zamanla (Samsun dışında) bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde; parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Ağrı, Van, Muş ve Bitlis çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri ile Gaziantep çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler