HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji İstanbul'da öğle saatlerini işaret etti

Meteoroloji İstanbul için uyarısında öğle saatlerini işaret etti. Meteoroloji İstanbul'da karla karışık yapmur ve kar yağışlı geçeceğini belirtti. Öğle saatlerinde yoğun kar yağışının bekleniyor.

Meteoroloji İstanbul'da öğle saatlerini işaret etti

Meteoroloji İstanbul ve yurt genelinde hava durumu konusunda uyarılarda bulundu. İstanbul'da kar ve karla karışık yağmur yağacağı tahmininde bulunan Meteoroloji, öğle saatlerinde yağışların yoğun kar şeklinde olmasını beklediklerini duyurdu. Meteoroloji'nin İstanbul konusundaki tahminleri bazı kesimlerde gerçekleşirken, bazı kesimlerde ise vatandaşlar güne güneşli bir hava ile başladı. Maslak-Ataşehir bölümünde güneşli bir hava hakimken, Beylikdüzü-Bağcılar hattında ise kar etkili oldu. Ardından Meteoroloji İstanbul konusundaki tahmini gerçek olurken, bütün şehirde kr etkili olmaya başladı ve tipi nedeniyle tüm şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.

BAZI SEMTLERDE KAR, BAZILARINDA GÜNEŞ...

Saat 07.00 itibarıyla kar Avrupa'da yakasında Beylikdüzü'nde etkili oldu. Anadolu yakasında ise Çamlıca, Altunizade, Acıbadem ve çevresinde kar yağışı vardı. İstanbul'un diğer semtlerinde ise havanın açık ve güneşli olması dikkat çekti. Dakikalar ilerledikçe kar yağışı İstanbul'da etkili olmaya başladı.

TÜM ŞEHİR HATLARI VAPUR SEFERLERİ İPTAL

Yoğun tipi nedeniyle Şehir Hatları'nın tüm vapur seferleri iptal edildi.

10-25 CM KAR KALINLIĞI BEKLENİYOR

Devlet Meteoroloji İşleri'ne göre karın yarın etkisini artıracağı, Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.

İDO 3, BUDO 5 seferini olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
18.30 Bostancı - Yenikapı- Bandırma Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

Kar uyarısı sonrası THY’de 123 sefer iptal

İstanbul, meteorolojinin uyarılarının ardından kar yağışının etkisi altına girdi. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor. THY, olumsuz hava koşulları nedeniyle 123 iç ve dış hat seferini iptal etti.

Öte yandan, Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor. Uçaklar, olası buzlanma tehlikesine karşı 'De-icing' ve 'Anti-icing' adı verilen işlemden geçiriliyor. Bu işlemle uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesi özel bir araçtan püskürtülen alkolle buzlanmaya karşı korunuyor.

Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada İstanbul’da her iki havalimanında yaşanan meteorolojik hadise nedeniyle 17-18 Şubat tarihlerinde bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmeleri istendi.

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Yağışların Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Adana ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, Kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına, zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olmasının beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

-KUVVETLİ RÜZGÂR VE FIRTINA UYARISI-

Rüzgarın, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına, zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına şeklinde esmesi beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalara, karşı vatandaşları uyardı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Kırklareli çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak, bölgenin batısında kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgede sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin bölgenin iç kesimlerinde, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olarak, kıyılarda kısa süreli, gece saatlerinde Güney Ege kıyılarında fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Adana ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeyi ile yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI-

İSTANBUL: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.(2)

ANKARA: Çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(1)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(9)

ADANA: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(15)

KONYA: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(2)

TRABZON: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.(4)

ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı.(-2)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler