HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den İzmir'e 'ekstrem' sıcaklık uyarısı

Meteoroloji yurtta beklenen hava sıcaklıklarını açıklarken İzmir'de 'ekstrem' sıcaklık değerleri görüleceğini belirtti.

Meteoroloji'den İzmir'e 'ekstrem' sıcaklık uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ordu, Tokat ve Erzincan çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İZMİR'DE 4 GÜN AŞIRI SICAK GEÇECEK

İzmir'de hava sıcaklığının 4 gün içerisinde nisan ayında ölçülen en yüksek derece olan 32.5'e yaklaşması tahmin ediliyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiğini ifade etti.
Yapılan tahminlere göre, 3-4 gün boyunca hava daha da ısınacak ve "ekstrem" sıcaklığa ulaşacak. 19 Nisan Salı günü termometreler 32 dereceyi gösterecek.

İzmir'de nisan ayında kaydedilen en yüksek derece olan 32.5'e yaklaşması beklenenhava sıcaklığı, 20 Nisan'dan itibaren kuzey rüzgarları nedeniyle düşüşe geçecek. Hava sıcaklığı, gelecek 4 gün boyunca Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir'de de mevsim normallerin üstünde olacak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 21

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 23

İzmir: Az bulutlu ve açık 28

Adana: Az bulutlu ve açık 26

Antalya: Az bulutlu ve açık 22

Konya: Parçalı ve az bulutlu 24

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 17

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 23

İSTANBULLULAR SAHİLLERE AKIN ETTİ

İstanbul'da öğle saatlerinde termometreler 29 dereceyi gösterince vatandaşlar sahillere akın etti. Havanın sıcak olmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar balık tutarken bazıları da parklar da yürüyüş yaptı.

Güzel havayı ve hafta sonunu fırsat bilen İstanbullular, sıcak havanın keyfini çıkardı. Arvanutköy ve Bebek Sahili'ne akın eden İstanbullular, güzel havayı balık tutarak değerlendirdi. Bazı vatandaşlar ise Bebek Sahili'ndegüzel havanın tadını çıkardı. Parklarda bulunan ağaçların altına uzanan vatandaşlar bol bol dinlendi.

Arnavutköy Sahili'nde balık tutan Hüsamettin Şen, havaların güzel olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "En güzel günler en güzel havalar. Haftada bir gün iki gün balığa çıkıyorum” dedi.

Hafta sonunu ve güzel havada balık tutmayı tercih eden Engin Gökdeniz, "Güzel balık olduğu için balık tutmaya çıktık. Havanın güzel olmasından yararlanıyoruz. Bugün hava sıcaklığı 30 derece var galiba. Havaların güzel olması her zaman güzel diye” konuştu.

Ajanslar

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler