HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kayseri, Nevşehir, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri yağışlı geçecek.

ANKARA (ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kayseri, Nevşehir, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Gümüşhane, Bayburt ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacak.

Rüzgar ise genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ve İç Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. (15)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra kuzey ilçeleri, öğle saatlerinde il geneli yağmurlu. (12)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (22)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(22)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (24)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağmurlu.(15)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı. (9)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu.(20)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu ve Tekirdağ, öğle saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Ankara ve Eskişehir'in kuzey ilçeleri ile Çankırı çevrelerinin, öğleden sonra bölgenin kuzeyi ile Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur, gece saatlerinde Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Malatya çevreleri, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısının aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Adıyaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler