HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji’den sis hadisesi uyarısı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji’den sis hadisesi uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken, Meteoroloji, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin kıyıları, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Van yağmurlu, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

-SİS HADİSESİ-

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken, Meteoroloji, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Van ve Şırnak yağmurlu, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (12)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (11)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (15)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (21)

ANTALYA: Az bulutlu. (20)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (13)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (12)

Edirne'de görüş mesafesi 50 metre

Edirne’de, sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü. Kentte yoğun sis nedeniyle tarihi Selimiye Camii ve köprüler gözden kayboldu.

Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü kentte, dünden itibaren etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Araçlar, trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, çok sayıda hasarlı kaza meydana geldi. Yoğun sis nedeniyle Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği tarihi Selimiye Camii ile tarihi köprüler kısmen gözden kaydoldu.

Meteoroloji yetkilileri sisli havanın gün içinde ve yarın etkili olacağını söyledi. (ANKA-DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler