HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'nin 19 Mayıs Salı hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 19 Mayıs Salı hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji'nin hava durumuna göre sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin 19 Mayıs Salı hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 19 Mayıs Salı hava durumu tahminini yayınladı. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugün ülke genelinde havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Hava durumu tahminlerinde hava sıcaklıklarının ise İstanbul'da 26 derece, Ankara'da 32 derece, İzmir'de 31 derece, Adana'da 36 derece, Bursa'da ise 30 derece olması beklenyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

19 MAYIS SALI HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin az bulutlu ve açık zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin, Çankırı ve Sivas ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, doğu kesimler ile Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kısa süreli olmak üzere kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

MARMARA

Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklılarının; Bursa'da 30 derece, Edirne'de 32 derece, İstanbul'da 26 derece, Çanakkale'de 28 derece olması bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimleri ile zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; Afyonkarahisar'da 29 derece, İzmir'de 31 derece, Denizli'de 31 derece, Muğla'da ise 29 olması bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; Adana'da 36 derece, Isparta'da ve Antalya'da 29 derece, Mersin'de ise 33 derece olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Çankırı ve Sivas ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; Ankara, Eskişehir ve Konya'da 32 derece, Sivas'ta ise 27 derece olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Karabük, Kastamonu ve Sinop'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; Bolu'da 30 derece, Kastamonu'da 29 derece, Sinop'ta 21 derece, Zonguldak'ta ise 25 derece olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ilk saatlerde kıyılarında yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Artvin'de 24 derece, Samsun'da 21 derece, Tokat'ta 31 derece, Trabzon'da ise 22 derece olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; Bingöl'de 28 derece, Erzurum'da 21 derece, Şırnak'ta 27 derece, Malatya'da ise 29 derece olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; Diyarbakır 'da 31 derece, Gaziantep ve Batman'da 32 derece, Adıyaman'da ise 33 derece olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor.

Karadeniz

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Doğu Karadeniz'in batısı yer yer sis ve puslu, Rüzgâr Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), öğlenden sonra 6 ila 8 (50-75 km/s), batısı 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), doğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Batı Karadeniz 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

Marmara

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

Ege

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), güneyi güneydoğudan, öğleden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan, akşam güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

Akdeniz

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam güneybatıdan, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğleden sonra batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

Van Gölü

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzeydoğudan, öğleden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler