HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metiner'den cezaevindeki teröristleri ziyaret açıklaması: Bu çok insani bir durumdur

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, cezaevindeki teröristleri ziyaret tartışması hakkında, “Bu çok insani bir durumdur" dedi.

İnsan Hakları Alt Komisyonu Cezaevleri Komisyonu Başkanı görevinde de bulunan Mehmet Metiner, cezaevlerinde resmi görev çerçevesinde örgüt aidiyetine bakmaksızın tutuklularla görüştüğünü belirterek, “

Bu çok insani bir durumdur. Ahlaki bir tutumdur. İşlemiş oldukları suçlar örgütsel aidiyetleri bizleri ilgilendirmez” dedi.

Mehmet Metiner, şu ifadeleri kullandı:

"

Başkanı olduğum komisyon faaliyeti çerçevesinde cezaevlerinde incelemelerde bulunuyoruz. Örgüt aidiyetlerine bakmaksızın tüm tutuklu ve hükümlülerle görüşüyoruz. Özellikle hasta tutuklularla ilgili her türlü insani hassasiyeti gösterdiğimizi söyledim.

Bu çok insani bir durumdur. Ahlaki bir tutumdur. İşlemiş oldukları suçlar örgütsel aidiyetleri bizleri ilgilendirmez. Biz yargı makamı değiliz. Meclis komisyonunun görevi de bu değil. Bize cezaevlerinden sorunlar, şikayetler iletilir.

Bizde millet adına o cezaevlerinde incelemelerde bulunuyoruz. Dün yapmış olduğumuz açıklama resmi görevimle ilgili bir açıklamadır. Bundan sonra da resmi görev gereği gittiğimiz her cezaevinde hasta olan tutuklularla ilgilenmeye devam edeceğiz.

CHP'liler bu açıklamamı sanki ben Cumhurbaşkanına bir cevap vermişim gibi algılayıp yansıtmaya başladılar.

Bunu duyurdular bir açıklamayla. 'Mehmet Metiner'den Kılıçdaroğlu'na tam destek' sözleriyle çarpıttılar. Ben son kişilerden biri bile olmam destek verecek Kılıçdaroğlu'na. Bunu söylemem Kılıçdaroğlu'na destek olduğum anlamına gelmediği gibi kendi sözlerine yönelik bir cevap değildir.

Cumhurbaşkanımız davamızın lideri. Bir çatışma esnasında yaralı teröristleri ziyaret ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirmiştir. Bende bir çatışmada yaralanmış bir teröristi asla hastanede ziyaret etmem ziyaret etmesini teröre destek olarak nitelendiririm. CHP'lileri politik ahlaksızlık, yapmakla suçluyorum. Benimkisi insani hassasiyetin ifadesidir.

Devletin terörle mücadelesini Kürt halkının soykırımı gibi atfeden bir insan değilim ben. DHKP-C operasyonları yapıldığında o avukatların bürosuna koşan milletvekillerinden değilim. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaralı teröristi hastanede ziyaret etmekle alakalı sözleriyle benim resmi görev sırasında cezaevinde herkesle görüşmemin birbiriyle aynı olarak gösterilmesi politik istismar örneğidir."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "

Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de, İslami kesimden mahkûmlara da gittik" sözlerine tepki göstermişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler