HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müezzinoğlu ambulans helikopterle seçim çalışmasında

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yerel seçim çalışmaları sırasında ambulans helikopterle Kütahya'ya gitmesi tartışma konusu oldu.

Müezzinoğlu ambulans helikopterle seçim çalışmasında

Müezzinoğlu, miting alanına helikopterle gidince sosyal medya kullanıcılarının aklına Van’ın bir köyünde kar nedeniyle yolları kapalı olan ve ambulans helikopter olmadığı için hastaneye yetiştirilemeyen, cansız bedeni babasının sırtındaki çuvalda taşınan 1,5 yaşındaki Muharrem geldi.

Bakan Müezzinoğlu, partisinin yerel seçim çalışması için dün Kütahya'ya helikopterle geldi. Bakan Müezzinoğlu, ilk olarak bir otelde sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer ile bir araya geldi, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Rumeli Türkmenleri Derneği'ni de ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, ambulans helikopter ile geldiği Kütahya’dan yine ambulans helikopter ile Kırıkkale'ye uçtu.

Ak Parti MİLLETVEKİLİ AMBULANS HELİKOPTERİ TWITTER'DAN DUYURDU

Bakan Müezzinoğlu'nun bindiği helikopter havalandıktan sonra fotoğrafını çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafa, “Ey milliyetçi geçinen, sosyal demokrat geçinenler. Acil Hastalarımızı böyle taşıyoruz. İnsana değer veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ancak bu kare sosyal medyada çok tartışıldı. Sosyal medya kullanıcılarının aklına hemen ambulans helikopter olmadığı için hastaneye yetiştirilemeyen ve cansız bedeni babasının sırtındaki çuvalda taşınan 1,5 yaşındaki Muharrem geldi.

Müezzinoğlu'ndan ambulans helikopter açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ben sağlık bakanıyım. Kütahya'da tek bir parti toplantısına katılmadım" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çekmeköy Devlet Hastanesi temel atma töreni katıldı. Bakan Müezzinoğlu tören sonrası gazetecilerin soruları yanıtladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kütahya'ya giderken ambulans helikopter kullanmasıyla ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi: Ben sağlık bakanıyım. Kütahya'da tek bir parti toplantısına katılmadım. İl sağlığın üst yönetimi ile vilayette toplantı yaptım. Sivil toplum örgütleriyle de Kütahya'nın sağlık sorunlarını dinledim. Oraya gitmişken herhangi bir parti toplantısına da gidebilirdim. Gitmedim diye de bir ayrıcalık söylemiyorum. Kütahya'da il sağlık müdürümüz, kamu hastaneleri genel sekreterimiz, sağlık yöneticileriyle ve valimizle birlikte valiliğimizde sağlık toplantısı yaptık. Kütahya'nın sağlığını konuştuk. Bir de hemşehri derneğimiz varmış orayı ziyaret ettik. Ama haberin sonunda 'seçim yasakları 20 Mart'ta başlıyor' diyor. Bir taraftan da 'bakan seçim yasaklarını deldi' diyor. Medyanın etiği buysa o etik kurallara dikkat etmeleri lazım.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Tartışmalar üzerine sağlık bakanlığı açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığından, Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun ambulans helikopterle Kütahya'ya gittiği ziyaretin sağlık yatırımlarını yerinde incelemek ve denetlemek amacıyla olduğu ziyaretin ilgili şartname maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiği bildirildi.

Açıklamada, "Ambulans helikopter ile ilgili ihale şartnamesi ve sözleşme metninde: 'yurt içi ve yurt dışı acil ve afet durumlarının yanı sıra tıbbi malzeme, ilaç ve numune nakli ile ayrıca Sağlık Bakanlığının görevleri ile alakalı iş ve hizmetleri ifa etmek üzere ihtiyaç duyulan kişilerin... taşınmasında kullanabileceği" hükmünün yer aldığı belirtilerek "Bu çerçevede, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Kütahya ilimize yapmış olduğu ziyaret, sağlık yatırımlarını yerinde incelemek ve denetlemek amacıyla olup yukarıda bahsedilen şartname maddesi kapsamında değerlendirilmelidir" ifadesine yer verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler