HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş'ta Jandarma karakoluna roketli saldırı

Muş’ta bir grup PKK'lı terörist tarafından jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda 1 köy korucusu şehit oldu. Saldırıda yaralananlar da oldu.

Muş'taki jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda yaralanan köy korucularından biri şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde PKK'lı bir grup terörist araçla gelerek Kızılağaç Jandarma Karakolu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada yaralanan geçici köy korucularından durumu ağır olan Salih Erten şehit düşerken, yaralı Aslan Yavuz ise tedavi altına alındı.

Teröristler ise geldikleri araçla kırsal kesime doğru kaçarken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEMDİNLİ'DE BOMBALI TUZAK: 3 ASKER YARALI

Öte yandan Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bu sabah askeri aracın geçişi sırasında, daha önce PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı.

Sabah saatlerinde Şemdinli’den Yüksekova İlçesi’ne giden askeri zırhlı araç, ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki kaymakamlık çeşmesi mevkiinden geçerken, PKK’lı teröristler daha önce yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı inflak ettirdi.

Patlamada askeri araç hasar görürken, 3 asker yaralandı. Ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan askerlere ilk müdahale burada yapıldı.

Olay üzerine hastaneye gelen Kaymakam Murat Öztürk bilgi aldı.

PKK YOL KESİP KAMYON ŞOFÖRÜ ÖLDÜRDÜ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'lı teröristler, bir kamyon şoförünü öldürdü.

Olay, bugün sabah saatlerinde Aktütün Köyü yakınlarında meydana geldi.

Şemdinli Aktütün yolunu Mehendi bölgesinde yol kapatan PKK'lı teröristler, kimlik kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada Aktütün karakoluna kömür taşıdığı belirlenen bir kamyonu da durduran teröristler, şoför Zahir Er'i araçtan indirerek silahla öldürdü.

Bir süre burada örgüt propagandası yapan teröristler, daha sonra dağlık alana kaçtılar.

Olay sonrası PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bingöl'ün Adaklı ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda gri listede bulunan Özgür Muş kod adlı terörist Engin Özün ölü olarak ele geçirildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, 49'uncu Komando Tugayı Harekât Komutasındaki Kiğı 2'nci Jandarma Alay Komutanlığına bağlı birlikler tarafından,13 Haziran 2016 tarihinde Bingöl'ün Adaklı İlçesi Maltepe Köyü bölgesinde gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Kayahan-61" operasyonu sırasında silahıyla ölü olarak terör örgütü PKK mensubu bir terörist ele getirildiği belirtildi.

Açıklamada, ölü olarak ele geçirilen PKK/KCK terör örgütü mensubunun, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan, "gri" listede 300 bin TL ödüllü sözde grup sorumlusu olan Özgür-Muş kod adlı Engin Özün isimli terörist olduğu ifade edildi. Açıklamada, güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güveni sağlamak amacıyla Bingöl genelinde teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Muş'un Kızılağaç Beldesi'ndeki jandarma karakol binasına teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1 korucunun şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "15 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 12.08’de Muş ili Merkez ilçesi Kızılağaç Jandarma Karakol Komutanlığına, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere iki kahraman korucumuz yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen durumu ağır olan kahraman korucumuz kurtarılamayarak saat 14.15’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, tüm kahraman korucu camiasına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler