HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nuriye Akman ve Lale Kemal tahliye oldu

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Zaman gazetesinin eski çalışanlarına yönelik yapılan ‘FETÖ’ operasyonlarında tutuklanan Nuriye Akman ve Lale Kemal, serbest bırakıldı.

Nuriye Akman ve Lale Kemal tahliye oldu

FETÖ soruşturmasında Nuriye Akman ve Lale Kemal'e tahliye kararı çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, kayyum atanan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Nuriye Ural ve Lale Kemal tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Ural ve Kemal'in avukatları nöbetçi mahkemeye müvekkillerinin tahliyesi için başvuru yaptı.

Talebi inceleyen 10. Sulh Ceza Hakimliği, Ural ve Kemal'in tahliyesine karar verdi.

Kayyum atanmadan önce gazetede yönetici olan ve çalışan 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış, bu kapsamda Nuriye Ural ve Lale Kemal tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında, Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal ve Lalezer Sarıibrahimoğlu'nun tutukluluğu devam ediyor.

NURİYE AKMAN KİMDİR?

1957 yılında Samsun'da doğan Nuriye Akman, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Üç yıl Sümerbank’ta memurluk yaptıktan sonra 1982'de Milliyet'te, 1985-1993 yılları arasında Hürriyet'te, 1993-2002 arasında ise Sabah gazetelerinde çalıştı.

2004 yılında Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde "Röportaj Teknikleri" adında bir ders verdi.. TRT'de "İnci Avcısı", SkyTürk'te "Empati" adlı programları hazırlayıp sundu.

Üç roman yazan Akman, söyleşilerinin bir bölümününü ise kitaplaştırarak yayımladı.

Şule Yayınaları'nın sahibi Ali Ural'ın kardeşi ve bir çocuk annesi olan Akman, Üsküdar Fıstık Ağacında açtığı "Nuriye Akman İletişim Atölyesi"nde "Soru Sorma Teknikleri" dersi veriyor ve kayyum atanıncaya kadar da Zaman gazetesinde yazıyordu.
Nuriye Akman, TRT Haber'de her Perşembe saat 20:10'da "Akılda Kalan" adıyla program sunuyordu.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler