HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi tehlike sınırında

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen Konya Selçuk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça oturma eyleminde 182, açlık grevinde ise 63. günü doldurdu. İşlerini geri alan kadar iyi olmayacaklarını ifade eden iki akademisyen hakkında konuşan Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, "Müdahale edilmezse 1 hafta içinde 2’sini de kaybedebiliriz" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen Konya Selçuk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça’nın Ankara Yüksel Caddesi’nde başlattıkları oturma eylemi 182, açlık grevi de 63. günü doldurdu.

Özakça 17, Gülmen 9 kilo verdi. Şekerli ve tuzlu su içen, B1 vitamini takviyesi alan 2 eğitmenin sağlık durumu kritik seviyede. Önceki gün rahatsızlanan Gülmen, hastaneye gitmeyi reddetti, greve evinde devam ediyor. Grevini Yüksel Caddesi’nde sürdüren Özakça, Habertürk’e “İşimi ve öğrencilerimi özledim. İşimizi geri alana kadar iyi olamayacağız” dedi.

Gülmen ile birlikte direnen Öğretmen Semih Özakça’nın baş ağrısı, mide yanması halsizlik, çabuk yorulma, nabız ve tansiyon düşüklüğü şikâyetleri varken akademisyen Nuriye Gülmen, kas ağrısı, midede yanma, yürümede zorluk, halsizlik, nabız ve tansiyon düşüklüğü sıkıntıları çekiyor.

Açlık grevinin 61. gününde fenalaşan Nuriye Gülmen, tıbbi müdahaleyi kabul etmedi. Destek ve dayanışmayla iyi hissettiğini açıklayan Gülmen, “Direniş sürüyor, haklarımızı kazanana kadar da devam edecek. Destek ve dayanışma için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da haklarımızı hep beraber kazanacağız. Herkesi Yüksel Caddesi’ne İnsan Hakları Anıtı önüne bekliyoruz. Sizleri çok seviyoruz sizin de bizleri çok sevdiğinizi biliyoruz” dedi. Semih Özakça da “Zaman ilerledikçe kritik bir sürece bunun bir kritik aşaması da vehametini gösterecektir ancak bu hepimizin direnişi” açıklaması yaparak direnişi sürdürdükleri Yüksel Caddesi’ne çağrı yaptı.

KORKUTAN AÇIKLAMA

Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, eğitimcilerin grevde kritik aşamaya geldiklerini belirterek, “Müdahale edilmezse 1 hafta içinde 2’sini de kaybedebiliriz” dedi.

SEZEN AKSU’DAN ÇAĞRI

Sanatçı Sezen Aksu, Gülmen ve Özakça’nın açlık grevlerinin 60’ıncı gününde “Hayatlarından vazgeçiyorlar. Hiçbir fikrî ayrılığın ve fikirsel mücadelenin bedeli hayat olamaz. Gözümüzün önünde eriyip giderlerse, bu günahtan hangimiz azade kalabiliriz? Bu ülkenin yönetimine talip olmuş ve görevlendirilmiş bütün yetki sahiplerinden rica ediyorum: Lütfen seslerine kulak veriniz” dedi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili CHP’li Şenal Sarıhan, komisyona dilekçe verdi. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e mektup göndererek, 2 eğitmenin sağlık durumlarının kritik aşamada olduğunu belirterek, Türk makamlarıyla iletişim kurarak müdahale etmelerini istedi. (Habertürk)

MENDERES SAMANCILAR DA ÇAĞRIDA BULUNDU

Tiyatro ve sinema oyuncusu Menderes Samancılar, açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşan Menderes Samancılar, "Bu halkın oylarıyla iktidara gelmiş ve tarafsızlık yemini etmiş hükümet yetkililerine sesleniyorum ve rica ediyorum, amacı sadece çağdaş bir Türkiye için aydınlık çocuklar yetiştirmek olan akademisyen Gülmen ve öğretmen Özakça 62 gündür açlık grevindeler, lütfen onların sesine kulak veriniz" ifadelerini kullandı.


En Çok Aranan Haberler