HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ODTÜ'de polis müdahalesi

ODTÜ'de toplanarak yol yapımının devam ettiği alana gitmek isteyen yaklaşık 200 kişilik gruba polis müdahale etti.

ODTÜ’den geçecek yol için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gece yarısı operasyonuyla ağaç kesip çalışma başlatmasına tepkiler devam ediyor.

“YÖK yıkılsın orman yapılsın” sloganıyla yürüyen öğrencilere polis müdahale etti, 24 kişi gözaltına alındı. Müdahale sırasında öğrencilerin ellerindeki fidanlar kırıldı.

ODTÜ’den geçecek yol için belediyenin 3 bin ağacı kesmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Kızılay’da toplanan öğrenciler, “YÖK yıkılsın orman yapılsın” sloganları atarak ODTÜ yerleşkesine doğru yürüyüşe geçti. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda öğrencileri durdurarak yürüyüşe izin vermedi.

FİDANLAR VE SAKSILAR KIRILDI

Polis yakın mesafede biber gazı kullandı. Tazyikli su kullanmayan polis, öğrencileri kalkanlarla durdurdu. Kol kola girerek zincir oluşturan 24 öğrenci yaka-paça gözaltına alındı.

Müdahale sırasında ise fidanların saksıları ile birlikte kırıldığı görüldü.

POLİSTEN HELİKOPTERLİ MÜDAHALE

ODTÜ’de yol yapım çalışmalarını protesto etmek isteyen öğrencilere polis müdahale etti. ODTÜ’nün A1 kapısında toplanan bir grup öğrenci, A4 kapısına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Dağılmaları yönündeki uyarıları dikkate almayan öğrenciler, polise havai fişek ve taş attı. Öğrenciler, kampüsün içerisindeki yurtlara giden yolda oluşturdukları barikatları da ateşe verdi.

Polis ekipleri bunun üzerine öğrencilere TOMA’larla ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Bu sırada otluk alanda çıkan küçük çaplı yangın TOMA’larca söndürüldü.

Bir polis helikopteri de müdahaleye destek verdi.

1’İ AĞIR 4 YARALI

Polis, gece 23.30’da eylemini devam ettiren gruba tekrar müdahalede bulundu. Polisin cop da kullandığı müdahale sonucu 1’i ağır 4 eylemci yaralandı. Ağır yaralı Yener Çıracı isimli gencin Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olduğu, müdahale sırasında ateş yakılmış barikatın içine düştüğü ve vücudunda yanıklar, kafasında da yaralanma olduğu öğrenildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler