HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Önce evet kampanyası ardından gıda kolisi' başlıklı haber için açıklama

Haliliye Belediye Başkanlığı vekili Av. Fulya KÜRKÇÜOĞLU'nun 'Önce evet kampanyası ardından gıda kolisi' başlıklı haber için yaptığı açıklama şöyle:

'Önce evet kampanyası ardından gıda kolisi' başlıklı haberinizde, Haliliye Belediyesi'nin yaptığı gıda yardımlarının referandum öncesinde oy toplama çabası olarak gösterilmesi kesinlikle yanlıştır. Haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır. Haliliye Belediyesi göreve geldiği 1 Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine 15 bin 550 gıda kolisi dağıtmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanununa göre Haliliye Belediyesinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kurulmuş ve yönetmeliği Haliliye Belediye Meclisine onaylatılmıştır. Bu yönetmeliğin 4'üncü maddesine göre sosyal mesuliyetin bilincinde bir yönetim olarak yardımlarımız 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren başlamıştır. Belli periyotlar halinde devam etmektedir, devam edecektir.

Haberde ismi geçen Şanlıurfa Aşevi Derneğine referandum öncesinde de, defalarca yardımlarda bulunulmuştur. Şanlıurfa Aşevi Derneği bölgemizdeki hayırseverlerin, çeşitli kurum ve kuruluşların kurban, çeşitli gıda maddesi, ayni ve nakdi yardımları ile 1.006 aileye sıcak yemek ve gıda dağıtmaktadır.

Referandum kararı öncesinde Haliliye Belediye Meclisinin 8 Kasım 2016 tarihli toplantısında Şanlıurfa Aşevi Derneğine 450.000 ekmek yardımı yapılması için karar alınmış ve bu ekmek yardımımız gerçekleşmiştir. Yine Referandum kararından önce Şanlıurfa Aşevi Derneğine 23.06.2016 tarihinde Haliliye Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine sağıtılmak üzere 1001 gıda kolisi daha teslim edilmiştir. Yeniden ihtiyaç olduğunun belirtilmesi üzerine 10.03.2017 tarihinde 1.006 adet gıda kolisi Şanlıurfa Aşevi Derneğine teslim edilmiştir. Bahse konu seçim bürosunun açılışı ise daha sonraki günlerde 15.03.2017 tarihinde olmuştur. Bu nedenle önce evet kampanyası ardından gıda kolisi haberi tamamiyle yanlıdır ve kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşımaktadır.

Haliliye Belediyesi 2014, 2015, 2016 yılları Ramazan Aylarında her akşam 5000 kişiye iftar, her gece ise 2000 kişiye sahur yemeği ikram etmiştir. Yaşlılık veya hastalık nedeniyle, sofralarımıza gelemeyen ailelerimize ise evlerinde iftar ikramı yapılmıştır. Bu tarihlere bakıldığında referandumdan bahsetmek mümkün değildir. Haliliye Belediyesi 'Haydi Şanlıurfa Halep için yardım zamanı' kampanyasında, Halep'e ise 6 TIR malzeme ve 1000 koli gıda maddesi göndermiştir. Suriyeli mazlumlara yapılan bu yardımların da oy malzemesi olması söz konusu değildir.

Kamuoyunun Bilgisine Sunulur

Haliliye Belediye Başkanlığı vekili
Av. Fulya KÜRKÇÜOĞLU

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler