HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Onlar roket başlığı değil'

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana'da ele geçirilen 935 adet metal parça ve 10 adet metal borunun, basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana'da ele geçirilen 935 adet metal parça ve 10 adet metal borunun, basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediğinin anlaşıldığını bildirdi. Elde edilen metal parçaların Konya ve Adana illerinde, kurumsal kimliği bulunmayan atölyelerde, iptidai yöntemlerle üretildiği ve kayıtlarda sondaj mili ve borusu şeklinde gösterildiğinin belirlendiği ifade edildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Emniyet, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne, 7 Kasım 2013 tarihinde yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi neticesi metal sanayiinde bir TIR'da yapılan arama sonucu 935 adet metal parça ve 10 adet metal boruya, gerekli tahkikat yapılmak üzere el konulduğunu hatırlattı.

Yapılan inceleme sonucunda, bu malzemelerin basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediğinin anlaşıldığının dile getirildiği açıklamada, "Elde edilen metal parçaların Konya ve Adana illerinde, kurumsal kimliği bulunmayan atölyelerde, iptidai yöntemlerle üretildiği ve kayıtlarda sondaj mili ve borusu şeklinde gösterildiği belirlenmiştir. Bu parçalar haricinde patlayıcı özelliğe sahip herhangi bir mühimmatın bulunmadığı tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında malzemelerin bir kısmının yapıldığı iş yeri sahibinin de aralarında bulunduğu toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli soruşturma halen devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler