HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖSYM'den ALES sınavı krizine açıklama

ÖSYM, ALES sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada, sınavda çok sınırlı sayıda adaya basım hatası olan soru kitapçıklarının eriştiğinin tespit edildi.

ÖSYM'den ALES sınavı krizine açıklama

ANKARA (ANKA) - ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sınavda çok sınırlı sayıda adaya basım hatası olan soru kitapçıklarının eriştiği tespit edilmiş ve hızlı bir şekilde yedek soru kitapçıkları ile sınava devam edilmiştir. Yedek soru kitapçıklarının yeterli olmadığı bazı sınav merkezlerinde, adayların mağdur olmaması için adaylara verilen soru kitapçıklarının incelenmesi sonrasında ÖSYM yaptığı yazılı açıklamada, 2011-ALES İlkbahar Dönemi Sınavı’nın bugün 72 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek’te yapıldığını hatırlatarak, sınava toplam 272 bin 496 adayın başvurduğunu, 821 bina ve 10 bin 996 salonda sınavın gerçekleştiğini ifade etti.

ÖSYM’nin 5 Ekim 2010 tarihinde internet sitesinde kamuoyuna duyurduğu ve daha sonraki sürede de ulusal basında geniş yer alan sınav güvenliğini artırıcı tedbirler ile sınavın sorunsuz olarak tamamlandığının savunulduğu açıklamada, “Sınavda çok sınırlı sayıda adaya basım hatası olan soru kitapçıklarının eriştiği tespit edilmiş ve hızlı bir şekilde yedek soru kitapçıkları ile sınava devam edilmiştir. Yedek soru kitapçıklarının yeterli olmadığı bazı sınav merkezlerinde, adayların mağdur olmaması için adaylara verilen soru kitapçıklarının incelenmesi sonrasında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından gereken işlem yapılacaktır. Sınavın sorunsuz gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ÖSYM çalışanlarına, sınav görevlilerimize, emniyet güçlerimize ve sınava katılan adaylara teşekkür ederiz” denildi.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler