HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Özgürlük İçin Basın Projesi"

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğüne yönelik engelleri kaldırmak amacıyla, Özgürlük İçin Basın Projesi(Press For Freedom)"ni başlattı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, yaptığı açıklamada, Akdeniz Bölgesi Komite Başkanlığını kendisinin üstlendiği Özgürlük İçin Basın Projesi kapsamında, "İfade Özgürlüğü ve Basın Etiği Daimi Komitesi"nin kurulduğu belirtti.

Komitenin, bir ulusal ve yedi bölgesel kuruldan oluştuğu, buralarda yer alan avukatların, ifade özgürlüğüne yönelik tüm ihlal bildirimlerine yönelik ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti vereceğini aktaran Yeni, "Sadece Antalya'da değil, Akdeniz Bölgesi'ndeki tüm şehirlerde görev yapmakta olan basın çalışanlarımız ihlale uğradıklarını veya basın özgürlüklerinin engellendiğini düşündükleri durumda kişisel olarak şikayetlerini ilgili belgeleriyle birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne şahsen ya da e-mail yoluyla da yapabilecekler. Mağdur olan veya işini yaparken engellenen gazeteci arkadaşlarımıza hukuk desteği vereceğiz" ifadesini kullandı.

Yeni, Ulusal Komite Başkanlığını Prof. Dr. Korkmaz Alemdar'ın,proje koordinatörlüğünü Yusuf Kanlı'nınyaptığı Özgürlük için Basın Projesi'nin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen bir program kapsamında finanse edildiğini ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Projenin 1 Ocak 2016'da sona ereceğine değinen Yeni, ülke genelinde ifade özgürlüğü ve etik ilkelerin uygulanmasının önündeki engellere ilişkin veri toplanacağını, bu verilerin aylık rapor haline getirilerek Ulusal Komite'ye teslim edileceğini ifade etti.

Yeni, Ulusal Komite'nin bölgelerden gelen raporlar ve kendi yaptığı çalışmaları değerlendirdikten sonra aylık ortak rapor hazırlayacağını ve bunun, çalışmaya katılan bütün bölgelerle paylaşılacağını belirterek, bu sayede elde edilen verilerin mesleki çalışmalara ışık tutmak üzere kamuoyunun bilgisine sunulacağını kaydetti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler