HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte 'Periscope nasıl kullanılır?' sorusunun yanıtı

Twitter'ın popüler uygulaması Periscope'un İOS sürümüne güncellemeler geldi. Güncelleme ile birlikte "Periscope nedir, Periscope nasıl kullanılır?" gibi sorular Google'da aranmaya başladı.

İşte 'Periscope nasıl kullanılır?' sorusunun yanıtı

Türkiye ve dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter, Periscope'un İOS sürümünü güncelledi. 1.1.3 olarak belirlenen Periscope'un uygulama sürümü pek çok yeni özellikleriyle kullanıcılara sunuldu. Periscope'a gelen bu yenilikler sosyal medya kanallarında büyük ses getirince vatandaşlar 'Periscope nedir?' sorusuna yanıt aradılar. Haberimizde Periscope'nin detaylı açıklamasını ve son sürümüyle gelen yenilikleri bulabilirsiniz.

'HANDOFF ÖZELLİĞİ'

Twitter'ın 100 milyon dolar karşılığında bünyesine kattığı mobil canlı yayın uygulaması Persicope'un iOS sürümüne yenilikler geldi. Platformda gerçekleştiren güncellemelerin ardından iPhone ve iPad kullanıcıları 'Handoff' özelliği sayesinde bir cihazdan izlemeye başladıkları yayını, başka bir cihaza geçiş yaparak izlemeye devam edebilecek.

Ses kısma özelliği Periscope'un kullanıma sunduğu yeni özelliklerden biri. Sesini kıstığınız kullanıcılar hala listenizde yer alırken canlı yayına başladıklarında bu kişilerden bildirim almayacaksınız. Ek olarak yeni güncelleme ile birlikte profil ayarları içerisinden dil seçeneklerini de belirtmek mümkün olacak. Buradan seçtiğimiz dillere göre yayınlar listesinde gördüğümüz yayınlar da değişecek. Ayrıca geçmiş yayınlara baktığınızda da izleyici istatistiklerine ulaşabileceksiniz.
Bunun haricinde yayın yapan kişilerin yer aldığı listede hangi dilde yayın yapan kullanıcıların bulunabileceğini de belirleyebiliyorsunuz. Şu an için sadece iPad ve iPhone'ları kapsayan yeniliklerin kısa süre içinde Android uygulamasına da gelmesi bekleniyor.

PERİSCOPE NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Periscope, Twitter’ın internet üzerinden canlı yayın yapmasını sağlayan sosyal bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Persicope kullanmak için bir Twitter hesabınızın olması gerekiyor. Twitter ile Periscope'a giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayıp canlı yayınlar yapabilirsiniz.

CANLI YAYIN NASIL YAPILIR?

Periscope üzerinden canlı yayın yapmak için; uygulamanın alt bölümünde bulunan kamera simgesine tıklamanız gerekiyor. Bu bölüme tıkladıktan sonra; canlı yayınınızın gizli olup olmayacağını, konumun bildirilip bildirilmeyeceğini ve Twitter’da paylaşılıp paylaşılmayacağını seçip “Start Broadcast”e tıklayıp canlı yayına başlayabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler