HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reuters: Diyarbakır saldırısını PKK üstlendi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün ek binasında biri polis, 2 sivil toplam 3 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. PKK, saldırıda yaklaşık iki buçuk ton patlayıcı kullanıldığını savunurken, kendi haber ajansı aracılığıyla yaptığı açıklamada, 150-200 kadar polisin her an binada bulunduğunu vurgulaması da dikkat çekti. Saldırıyla ilgili bugün beş kişi gözaltına alınmıştı.

Merkez Bağlar İlçesi'ndeki Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binasında kazılan tünelde tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1'i polis, 2'si sivil toplam 3 kişinin şehit olduğu saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. PKK'ya yakın internet sitesinde yer alan PKK açıklamasında, teröristlerin 2 bin 540 kilo patlayıcıyla saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi.

Biri polisin şehit olduğu, iki sivilin can verdiği patlamanın terör saldırısı olduğunu bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurmuştu.

Kendi haber ajansı aracılığıyla açıklama yapan terör örgütü, yaklaşık iki buçuk ton patlayıcı kullanıldığını savundu. Hain açıklamada dikkat çeken detay, 150-200 kadar polisin her an binada bulunduğunun vurgulanması oldu.

Diyarbakır Valiliği de, 30 metrelik tünel açan teröristlerin RDX, Amonyum Nitrat, TNT ve mazot ile patlayıcıyı hazırladığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Soylu, televizyon canlı yayınında araştırma safhasını anlatmıştı:

"Patlama bir teknisyen arkadaşımızın zırhlı aracı tamiri sırasında gerçekleşti. 'Acaba bu tamirden mi oldu?' diye epey bir araştırma yaptılar. Dün gece itibarıyla netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde. Ama onun ötesinde de bir teknisyen arkadaşımız daha enkaz altından çıkarıldı, şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı. Çünkü bir araç da patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. Biz 'Acaba önce içeriye girip birisi bir şey koydu mu?' diye düşünmüştük ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirdiler. Biz emniyet binalarımızın etrafından yaklaşık ayda bir, arama tarama yaptırırız. Çok kısa süre içerisinde bunu kazmışlar, yerin altında bir patlayıcı yerleştirmişler."

Saldırıyla ilgili bugün beş kişi gözaltına alındı.


En Çok Aranan Haberler