HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reza Zarrab'ı tutuklatan Savcı Pret Bharara, Twitter'da Erdoğan'ı takibe aldı

Türkiye’de 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit ismi Reza Zarrab’ı tutuklatan New York savcısı Preet Bharara, Twitter’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı takibe aldı.

Reza Zarrab'ı tutuklatan Savcı Pret Bharara, Twitter'da Erdoğan'ı takibe aldı

Zarrab'ın tutuklanmasının ardından gözlerin çevrildiği savcı Bharara'nın düne kadar Twitter'da 7 bin civarında takipçisi bulunurken, Türk takipçilerle bu sayı 107 bine kadar yükseldi. Bharara ise 14 kişiyi takip ediyor ve son takip ettiği isim de Erdoğan oldu.

Savcı, Zarrab'ın tutuklanmasının ardından attığı ilk tweette, "Zarrab yakında ABD adaletinin önüne çıkacak" demişti. Bharara, dün de kendisine hediye göndermek isteyen bir Türk takipiçisinin“Türkiye’den bir şey ister misiniz? Rakı, şiş kebap, lokum, Türk halısı. Sadece sorun, sizin hizmetinizdeyiz” sorusuna “Şiş kebabı seviyorum ama işimi yaptığım için hediye kabul edemem” diye cevap vermişti.

Takibin ardından mizahi paylaşımlar da başladı

Reza Zarrab'ı tutuklatan Savcı Pret Bharara, mesaj yağmuruna tutuldu

ABD'ye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Reza Zarrab'ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, binlerce Türk tarafından Twitter'da mesaj yağmuruna tutuldu.

Twitter üzerinden New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara'ya ulaşan Türkler, Başsavcıya “Türkiye'den istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, sis kebap, lokum, Türk halısı istemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz", “Abi yengeyi al gel, bekliyoruz", “Bizimkilerin yapamadıklarını siz yapıyorsunuz, yanınızdayız" gibi mesajlar attı.

O paylaşımlardan bazıları şöyle:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler